Virkat pannband

Nu har jag virkat en helt ny grej, ett pannband :) En STOOOOR rosett pryder sidan på pannbandet.
Garnet fick jag av min syster Sabina, hon köpte det i Finland.

virkat pannband

Vad tycks? ;)

rött pannband

Roligt och enkelt att göra ;)

Jag virkade det såhär:

12 luftmaskor med virknål nummer 7.
Vänd, virka 11 fasta maskor, börja i maska nummer två från virknålen. Gör en luftmaska och vänd.
Virka 11 fasta maskor. Gör en luftmaska och vänd.... Fortsätt såhär tills du fått en lagom längd.
Virkningen ska kunna gå runt ditt huvud, men ändå lämna ca 5 cm till rosetten.
Maska av och fäst trådarna.
Lägg arbetet med ändarna omlott varandra, men ca 5 cm från mitten av arbetet. I denna mitt ska du knyta en bit garn, fästa och klippa av ändarna.
Fixa "flärparna" så det ser ut som en rosett. Vill inte rosetten stanna fint, sy med kaststygn i kanterna så håller det bättre.

KLART!


Virkad halsduk

Nu har jag passat på att virka något annat än en mössa igen ;) Hittade ett jätte häftigt garn på Hisingens hemslöjd, "Samo Palett" från Marks & Kattens. Garnet var i 100% nyull, och gick i regnbågens alla färger.

virkad halsduk

Härliga färger va? ;)

virkad halsduk, många färger

Jag använde 2x100 gram till denna halsduk.




Handboll, underhållande sport eller bara en ursäkt att gló på pojkar?

Hör och häpna, många tappade hakan när jag igår uppdaterade mitt status på Facebook och meddelade att jag minsann hade kollat på hela 3 (??!!!...) handbollsmatcher på tv. Nu var det inte mitt eget initiativ, utan jag var så gott som fast framför tv:n på jobbet ;) Men 10 minuter in i matchen mellan Tyskland och Polen blev jag som förhäxad.
Jodå minsann, jag, Jenna, fastnade framför sporten. Jag fick höra argument hurvida handboll är en bra sport eller inte, då det disskuterades på min status. Jag tycker det är roligt när det händer lite, och man får se många mål på kort tid. Och att man aldrig vet hur snabbt det vänder. Man sitter uppmärksam och väntar på vem som gör mål härnäst, för råkar man kika bort från tv:n en sekund kan man missa ett mål.
I andra sporter hinner man gäspa, gå på toa och hämta chips innan det händer nåt. Man hinner tröttna helt enkelt, eller jag gör det i alla fall. Det ska vara lite go i sporten.

Något som slog mig när jag satt där och tittade var att tyskar, hör och häpna inte är så fula som jag väntat mig. Nu kanske jag låter lite väl fördomsfull, men faktiskt är det ju den fördommen vi har på tyskar. Kvinnorna går med rött, långt hår under armarna och bär inget smink. Männen ser ut som en blandning mellan skogshuggare och vikingar, fast klena sådanna.
Den myten slog de tyska handbollsspelarna hål på. Ögongodis som hette duga, de flesta i alla fall :) Så nu kanske några av mina vänner förstår min nyfunna kärlek till sporten, hihi!

Några andra män som inte riktigt ligger högst upp på vår top 10-lista i sverige är engelsmän. Vi tror de ser ut som gråa, bleka möss, eller som han den där killen i filmen "Love actually" med orange, lockigt hår och hästtänder, möjligen lite charmig men inte direkt snygg.
Den myten slog jag också hål på, och rejält.
Nu handlade detta inte om något jag sett på tv, utan när jag gick sista året på gymnasiet så åkte jag till New Castle i England och praktiserade där i 7 veckor på H&M. När man går sista året på gymnasiet ska man fylla 19 härliga år. Och vad har man för intressen när man är 19? Utforska och festa.
Så vad gjorde vi? Vi festade så klart. Många nattklubbar hann vi besöka under vår vistelse, och med krogpriserna där hade man råd att kasta loss.
I nästan varenda nattklubb stod halvnakna bartenders och serverade drinkar, både tjejer och killar. Och de anlitade inte direkt fula sådanna om man säger så. Man ville gärna beställa en redbull vodka och ett 6-pack, om ni förstår vad jag menar ;D
Inte bara bakom bardiskarna fanns dessa snygga killar, utan de befann sig överallt. Jag var helt klart chockad! Men glad ;)

Andra länder har fördommar om oss också, många tror att vi ser ut som Viktoria Silverstedt hela bunten. Eller som Anna Anka i filmen "Dum dummare". Men jag kan ju säga att så är inte fallet. Inte på mig i alla fall ;)

Visst är det väl härligt när vi kan slå hål på sådanna myter, för visst finns det snygga killar världen över. Så tjejer (och en och annan kille), det finns GOTT om gojtingar till oss alla, vi måste bara se längre än över trädgårdsstaketet!

jenna tapio

Denna bilden kan man hitta i en artikel från tidningen Smålandsposten, som gjorde en intervju med mig när jag kommit hem från min resa.
http://www.smp.se/nyheter/jenna-fick-praktisera-i-newcastle(131038).gm  <------- länken till artikeln har ni där ;)





Boktips!

Läste precis i går kväll ut en bok, "En oväntad semester" av Marian Keyes. En bok som jag gärna tipsar er om :) Bara man tar sig igenom de första 80 sidorna, som tyvärr är lite sega, så blir boken riktigt bra.
Boken handlar om en tjej, Rachel, en riktig partyprinsessa i New York. Hon lever livet fullt ut med alkohol, droger och fester. Tyvärr tar hennes liv en oväntad vändning när hon råkar ta en överdos och hamnar på sjukhus. Efter den sjukhusvistelsen bestämmer sig hennes familj för att sätta henne på ett behandlingshem.
I boken får man följa Rachael i kampen mot sitt missbruk, ett missbruk hon själv inte tror hon har.

På sina 534 sidor får man verkligen leva sig in i Rachaels lilla värld, och det är garanterat värt läsningen. Boken är lättsam och rolig på sina ställen.

en oväntad semester

En bra bok att ha på nattduksbordet och läsa ett par kapitel per kväll :)

Glöm inte att kika in hos Bokslukerskan för att få fler tips på böcker ;)


Virkad tygkorg

Ni minns kanske den svarta korgen jag virkade för ett tag sedan? Som jag har på min tv-bänk? :) Nu har jag virkat en till, fast beige denna gången. Nu slapp jag också att riva tyget själv, köpte färdigt på Panduro :) De hade även ett häfte med mönster på krog och matta, gratis.
Det gick åt 2x200 gram tyg till denna jag gjorde, jag valde att göra den större än mönstret angav.

virkad korg

virkad beige korg

korg

Riktigt roligt att virka i tyg :)


Virkade blommor till mössa

När jag gjorde Fias mössa virkade jag blommor som hon kunde välja att ha på. De fästes enkelt med säkerhetsnål på mössan.

rosa blomma

Denna rosa tyckte Fia bäst om :)

turkos blomma

Denna valde hon också :)

grå blomma

Denna får någon annan lycklig :) Var ju tvungen att göra några så hon hade något att välja på ;D



Mössa till brorsdotter Alina

Min storebrors dotter Alina ville ha en mössa. Det blev en rosamelerad mössa med glitter och paljetter i :) Hon verkar väldigt nöjd med mössan den sötnosen ♥

rosa mössa

Garnet är köpt på Hisingens hemslöjd och gick loss på 89:-, glittertråden med paljetter köpte jag inne i stan för 65:-. Mössan tog ungefär 7-8 timmar att virka med virknål nummer 5. Modellen är densamma som den turkosa, rosa/bruna och lila mössan.


Fias mössor

Fia är stooooor konsument av mina mössor :) Hon har köpt två mössor av mig, och blommor därtill :) Fick en bild på henne och Martin när dom posade med mössorna ;D

mössor

Sötisar :)


Rosa mössa med stor blomma

Gjort en ny mössa, likadan modell som i det tidigare inlägg, men denna har en STOR blomma på sig med :)
Försökte få en bild på min söta systerdotter Julia (snart 2 år), men hon ville inte sitta still, så idag får ni hålla er tillgodo med mig ;)

rosa mössa

Ganska stor blomma va? ;)

mössa

Från sidan.

Denna mössan gick lite snabbare än den tidigare att göra, hade tjockare garn och virkade med virknål nummer 10.


Virkad mössa, ny modell :)

Idag har jag virkat på 3 mössor :) Det gäller att ligga i, hihi! Gjorde en ny modell på mössa, man får ju inte tröttna. Och för att ni inte ska tröttna på att se mig hela tiden valde jag att sätta mössan på min systerdotter Sandrines söta huvud ♥

turkos mössa

Turkos mössa.

mössa

Mössan gjorde jag såhär:

Använde virknål nummer 7.
Luftmaskor, så många att de gick runt mitt huvud. En smygmaska i första maskan (så det bildar en ring).
Fasta maskor i varje luftmaska varvet runt.
Sedan gör man fasta maskor i yttre maskbåge alla varv.
Virka till lagom höjd på mössan och börja sedan att minska - 5 fasta maskor, 2 ihop, 5 fasta maskor, 2 ihop - hela varvet ut.
4 fasta maskor, 2 ihop, 4 fasta maskor, 2 ihop.... Och minska sådär tills ungefär 8-10 maskor finns kvar.
Dra en tråd igenom de resterande maskor och dra ihop.
Fäst alla lösa trådar.

KLART!


Beställda paljettmössor

När jag för två veckor sedan virkade en blå och en rosa/brun mössa med paljetter kunde jag aldrig ana att intresset för dessa virkade mössor var så stort. Dock virkade jag med ett utgående garn, fler nystan fanns inte att få på Hisingens hemslöjd, och eftersom de utgått skulle inte fler komma in. Jag rotade runt i affärer inne i Göteborg och letade med ljus och lykta på olika hemsidor, men lyckades inte hitta någonting. Jag hade nästan gett upp, tills jag och min mamma åkte till en garnbutik vid Axel dahlströms torg, Hannas garn & design. Till min stora lycka hade de lite garn kvar :D Jag köpte vad de hade, och gjorde de två beställningar jag fått.

virkad mössa

En turkos mössa till min söta Carrå :)

lila mössa

En lila mössa till min gulliga kusin Anne :)

Som ni ser valde jag att virka blommor till mössorna. Mössorna har säkerhetsnålar på undersidan och går därför att plocka av om man inte vill ha dem på.

mössor

Det var lite med sorg i mitt hjärta som jag skickade iväg dessa mössor, ville ha alla själv :(
Men det är samtidigt roligt att folk tycker om det jag gör :) Den röda mössan finns dock kvar, om någon är intresserad ;) Och jag har garn så jag kan göra en turkos mössa till, det är bara att säga till.


Skriva, skriva, skriva...

Min blogg har än så länge handlat om allt som jag pysslar med. Jag virkar, syr, målar, pysslar och gör om hemma hos mig och hos andra titt som tätt. Men jag satt en kväll och funderade medans jag virkade på en av mina många mössor att det är konstigt att jag inte skriver så mycket längre. Ända sedan gymnasiet har jag älskat svenska - att läsa och skriva. Så varför har jag inte tidigare tagit tillfället i akt att skriva av mig på min blogg? Det är ett utmärkt forum att framföra åsikter eller bara skriva av sig.

Mitt intresse för ämnet svenska började inte förräns jag satte min fot på Alvesta gymnasium och skulle påbörja mitt första år på Handelsprogrammet. Vi fick en lärare/mentor som skulle ha oss i många ämnen, där bland i svenska. Vi klickade på ett sådant sätt som bara en elev och lärare kan göra, hon verkade tycka om att lära ut och jag tyckte om att lära mig. Jag var eleven som valde att ta med en bok på 600 sidor när vi fick tillfälle att läsa valfri bok och skriva recension om den. Min kompis Kalle, som inte direkt älskar att läsa, valde böcker med så få sidor som möjligt. Jag tror aldrig han läste riktigt hela boken, utan läste första kapitlet, sista kapitlet och baksidan på boken och gjorde sedan en recension utefter det.
Eller när vi fick i uppgift att skriva en novell med valfri handling, efter att vår lärare sagt "klara, färdiga, GÅ", skrev jag i mitt block så snabbt att pennan glödde. Jag kan än idag inte förstå att jag hade sådan fantasi att jag kunde hitta på en hel story på en handvändning. Andra i klassen valde att skriva noveller med så STORA bokstäver som möjligt, då kom man snabbast upp i fem A4 sidor och kunde lämna uppgiften bakom sig. Jag minns till och med en gång då vår lärare satt ett max antal på sidor man fick skriva, just för jag hade en tendens att skriva ett par 15-20 sidor utan problem.

När jag tänker tillbaka tycker jag att det är synd att jag inte underhållt mitt skrivande och passat på att skriva ett par sidor varje vecka. Läsandet å andra sidan har jag inte försummat, just nu läser jag 3 böcker samtidigt, hade lite svårt att besluta vilken bok som skulle läsas först. Alltid innan jag går och lägger mig måste jag läsa minst ett kapietl i en bok, och är boken i fråga väldigt spännande har jag inga problem att ligga och läsa i flera timmar. Också tågresor på ett par timmar flyger iväg när jag har en bra bok med mig.

Precis som många andra är jag periodare vad det gäller att göra för tillfället. Jag virkar tex nästan bara mössor just nu, för jag har fått dille på det. Jag läser chick-lit böcker, för de är lättsamma och roliga att läsa. Förra året läste jag enbart däckare, därbland Mari Jungstedts böcker, som jag varmt kan rekomendera. Eller "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist, som är en riktig nagelbitare.

En annan som älskar att läsa böcker och recensera dem är min syster Sabina, hon driver bloggen bokslukerskan där man kan läsa om böckerna hon plöjer sig igenom. Måste stolt medge att jag hade ett finger med i spelet om valet av namn till bloggen. Vi satt en kväll och spånade på namn till hennes nya blogg, och vips så kom jag på det, Bokslukerskan. Jag i min fantasi såg en seriebild framför mig en blek, lång kvinna med mörkt hår, ridandes på en drake med ett svärd i ena handen och en bok i den andra. Haha, livlig fantasi? Jo, man kan nog säga det.

Med dessa rader vill jag bara säga att jag ungefär en gång i veckan kommer skriva om det jag känner för vid det tillfället. Har ni önskemål om något ämne ni tycker jag ska ta upp så meddela mig om det bara :)
Tänk, snart kanske jag blir nästa krönikör, som Alex Schulman i Solo


                                                                   Du kan uppnå, göra och bli allt vad du vill.                                             
                                                                                       - Joe Vitale -


Follow my blog with Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3388612/jennat-design?claim=mhzdwksbagn">Follow my blog with Bloglovin</a>

Vit mössa till Jannike

Min goda vän Jannike från Växjö (fd. arbetskamrat, fd. kombo och en av mina bästa vänner) beställde en mössa utav mig. Hon hade bara ett önskemål, att den skulle vara vit. Så jag bestämde resten ;D Frågade om det var ok med silver i mössan, vilket det var. Virkade med dubbelt garn, en kall vit färg och en varm vit. Vart 4:e varv lade jag till en silvertråd med paljetter i.

vit mössa

Jag gjorde en blomma till mössan med ett spänne på så den går att plocka av om man vill.

vit/silver mössa

Baggy baktill som de flesta av mössorna jag gör :)

Hoppas att du, Jannike, blir nöjd med mössan och använder den flitigt :) Så får vi hoppas att det kommer lite snö och kyla så du slipper svettas i den, hihi!


Svart mössa med silver

Blev precis färdig med en mössa till :) En svart/silvrig mössa. Jag köpte ett garn på Hisingens hemslöjd som var svart med silvertrådar i, jag tyckte när jag virkat en stund att mössan blev lite väl silvrig, så jag lade till ett svart garn och virkade med två trådar.

svart silver

Gjorde mössan lite högre än de tidigare, för att få mer "häng" på den ;)

svart mössa

Blev lite sådär bilder med min Iphone :/ Men ni ser nog på ett ungefär ;)


Lila/grå mössa med paljetter

Igår kväll var jag hemma hos min kära vän Kicki :) Vi käkade middag, drack lite vin och virkade :) Det är nämligen hon som fått mig intresserad av att virka, och hon har lärt mig allt hon kan. På Facebook driver hon en egen sida som heter "Parisi design", och hon gör grymt snygga grejer. Kika in där och "gilla" sidan.

Jag satt självklart och virkade på mössor. Vi hade under dagen besökt garnaffärer, och jag hittade lite roliga garner. Den ena av mössorna fick jag klart i kväll, och såhär blev den :)'

virkad mössa

Jag virkade med ett lila/grått garn, och virkade in en silvertråd med paljetter i. Den riktigt blänker och glittrar i ljus :)

mössa

Sådär, visst blev den snygg? ;)

Tack Kicki för en riktigt trevlig fredagkväll, vi får göra om det snart igen :)


Röd mössa med paljetter

Den turkosa och rosa/bruna mössan med paljetter blev en riktig hit, syster Joanna tog dem båda. Och fler blev intresserade av dem. Nu ska vi se om intresset för en röd mössa med paljetter är lika stor? Först till kvarn på denna ;)

röd mössa

Modellen är den samma som de tidigare :)

paljetter

Åååå, jag har sagt det förr, men jag säger det igen, jag äääälskar det här garnet.

Priset jag tar för mössan är 250:-, det är som sagt först till kvarn som gäller :)


Virkade handledsvärmare

När man virkar så många mössor som jag nu gjort måste man nästan ta en paus och virka något annat. Handledsvärmare tex :)

handledsvärmare

Virkade med det bruna garnet i den brun/rosa mössan ett par inlägg tidigare. Det är alltså ett brunt garn med paljetter i :)

Jag gjorde dem såhär:
Virka 18 luftmaskor.
Virka 17 fasta maskor, börja i maska nummer 2 från virknålen.
Luftmaska, vänd, 17 fasta maskor osv...
Virka 23 varv.
Sy ihop "fyrkanten" i sidorna, men lämna öppning för tumme (ca 2 cm från toppen).
Gör en till likadan.
FÄRDIG!


Fias mössa??

Har gjort färdigt vad jag tror kommer bli Fias mössa :) Hon ville ha en lila, så jag köpte ett snyggt lila garn idag till den. Jag virkade in en silvertråd som fick följa med vart 4:e varv.

mössa

Lite "baggy" där baktill, tycker själv det är fräckast på mössor ;)

(Fick för övrigt höra att "fräckt" är ett tantuttryck idag... Tack Bea, jag och Sabina är tanter).

lila

Försökte ta en bild så man skulle se silvertrådarna i garnet. Syns lite sådär! Ni får helt enkelt leta upp Fia och studera den noga ;)

HOPPAS DU GILLAR DEN ;)


GAIS-mössa till min svåger

Min svåger Johan efterfrågade en mössa med GAIS färger på. Sagt och gjort, köpte lite garner och satte igång! Johan verkar nöjd med resultatet, och jag måste instämma ;)

gais mössa

Kul att du blev nöjd Johan, och hoppas mössan kommer att användas flitigt :)


Virkad mössa

Jag fortsätter att virka mössor, och intresset för dem växer ;) Eftersom min syster Joanna tog de två glittriga mössorna jag gjort måste jag ge mig på jakt efter nya garner. Jag har sökt med ljus och lykta efter fina garner med paljetter. Men det verkar vara dåligt med det. Helst vill jag ha likadant garn som jag använde tidigare, "Rozetti Contessa", i lila, turkos och rosa. Om någon vet vem som säljer eller sett dem någon stans är jag jätte tacksam om ni hör av er ;)

Jag är för övrigt väldigt stolt att Joanna gillade mössorna så mycket ♥ Det ger mig verkligen orken att göra många fler :)

rosa mössa

Denna mössa är virkat med ett garn som kommer från Tiger i Växjö :)


Virkad mössa med blomma

Sådär ja, ännu en virkad mössa att lägga i min samling ;) Denna mössa skulle från början bara vara rosa, men det rosa garnet räckte inte, så jag blandade in brunt där också. Som mössan i förra inlägget är garnet inhandlat på Hisingens hemslöjd och kostade 35:-/rulle. Jag använde tre rullar, men fick lite över :)

rosa och brun mössa

Virkade en rosa blomma som jag fäste på mössan :)

mössa

Mössan har jag virkat precis som den förra, inlägget från igår, men varvat färgerna.

Brun - 6 varv, Rosa - 4 varv, Brun - 6 varv, Rosa - 4 varv... Ända tills jag uppnått 50 varv. Det blev två varv extra på denna mössa för att mönstret skulle vara lika runtom.

Lite söt blev den va? :)


Virkad mössa

Nu har jag passat på att virka en mössa till mig själv :) På Hisingens hemslöjd hittade jag ett blått garn med paljetter i. Garnet var utgående, så jag fyndade det för 35:-/nystan. Varje nystan innehöll 100 gram garn. Det gick åt totalt 2 nystan att göra denna mössa.



Från början tänkte jag sticka mössan, men när jag stickat upp ett nystan märkte jag att det inte räckte för att komma runt huvudet. Eftersom garnet var utgående kunde jag inte få tag i mer, så jag fick repa upp hela denna :/

virkad mössa

När jag virkade räckte garnet, och se så fint det blev :)

Såhär gjorde jag mössan:

27 luftmaskor med virknål nummer 7.
Fasta maskor i alla maskor (börja i maska nummer två från virknålen).
Varje varv vänds med en luftmaska.
Jag började sedan virka fasta maskor i yttre maskbåge från föregående varv. Upprepa detta varje varv.
Totalt 50 varv.
Avsluta med smygmaska.

Sy ihop mössan på sidorna med kaststygn, fäst garnerna. Ta en trådbit, trä igenom varannan maska i överkant, dra ihop tråden så mössans topp sluter sig. Knyt fast och fäst tråden.


En enkel och rolig mössa att virka. Jag är supernöjd :)


Virkad mössa

Mössa nummer två till mamma, hon måste få något att välja på ;) Jag klarade att göra dessa två mössor (den från inlägget tidigare + denna) på tre rullar med garn.

virkad mössa

Kanten på mössan har jag vikt upp, man kan vika ner den om man vill ha mössan större.

mössa

Uppifrån.

Mössan har jag enkelt virkat med fasta maskor. Jag mätte omkretsen på mitt huvud och lade till några maskor då min mammas huvud är lite större än mitt (mer kunskap där tro?). Sedan virkade jag runt, runt, runt tills jag fått lagom längd på mössan. Jag började minska med jämna mellanrum såhär:
Intagning varv 1: 7 fasta maskor, 2 ihop, 7 fasta maskor, 2 ihop.... Varvet ut.
-----//---------  2: 6 fasta maskor, 2 ihop, 6 fasta maskor, 2 ihop.... Varvet ut.
Sedan minskade jag en maska fram till jag kom ner till ett, och virkade sedan ihop alla 2 och 2. När 6 maskor återstod drog jag ihop dem med en tråd och fäste.

Vad tycker ni om denna mössa? Tror ni min mamma kommer tycka om någon av dessa? :)



Virkad mössa

Mina flitiga fingrar virkar vidare :) Nu håller jag på att göra en mössa till mamma. Hon vill ha en stor, varm och mysig mössa att ha på sig när hon skottar snö eller grejar ute i det kalla.
Jag köpte garn i butiken som ligger i närheten, Hisingens hemslöjd, och hittade hur mycket som helst. Skulle vilja ha ALLT i butiken. Men till mammas mössa köpte jag ett garn från Marks & Kattens som heter Quick. Ett tjockt, härligt garn.

mössa

Haha, jag kan inte sluta tänka på att mössan ser ut som den Ronja rövardotter tappar och rumpnissarna sedan springer runt i. Fast varför vet jag inte, hennes var ju av päls. Det måste vara för den breda, gråa mudden ;)

mössa

Uppifrån.

Garnet till mössan gick loss på 60:-/rulle, och varje rulle innehöll 100gram garn.


Vinnare av en handväska från Friis & Co

För ett tag sedan gick jag med i en tävling på Facebook, ni vet en sådan där man ska gilla en länk och skicka vidare till sina vänner. Sidan från Facebook som hade tävlingen heter "Gröna Äpplet", ni hittar den om ni söker på Facebook. De har även en hemsida där de säljer accessoarer och barnartiklar www.gronaapplet.se

Tro det eller ej, jag lyckades vinna handväskan :) En jättefin röd handväska av märket Friis & Co. Jisses så glad jag blev. Jag fick vinsten hemskickad på mindre än två dagar, så jag hann få den innan nyår, vilken nyårspresent va? ;)

Friis & Co

Vad tycker ni? Visst är den fin :)

Vill ni knappa hem en egen handväska, besök bara deras hemsida www.gronaapplet.se