Gjuta figurer i betong

I tidigare inlägg visade jag att jag gjutit på rabarberblad. Men det var inte det enda jag provade. Gjöt även i pepparkaksformar och en bakform som mamma hade :)
Lite svårt var det att lossa dem från sina formar trots att jag oljade dem ordentligt. Så dessa formar kan vi nog inte använda till bakning längre ;)


Rabarberblad i betong

Sedan ett tag tillbaka har jag varit nyfiken på hur det är att gjuta i betong. Jag och mamma köpte en påse finbetong och sand, byggde en "sandlåda" i hennes garage, och gick loss på två rabarberblad.
Herre jösses vad roligt det var, och vad fina bladen blev! Nu pryder de min trädgård där ute :) och vi har bara börjat, mer kommer. Varje gång jag åker till mamma nu kommer jag leka med betong, hihi :)


Måla tegelvägg

Min kära mor ville måla sin tegelvägg inne på altanen. Sagt och gjort! Vi åkte till K-Rauta och köpte en stor burk med silikatfärg, och sen var det bara att köra på. Dock var teglet inte det lättaste att måla, då det var mycket mönster i. Med en hornsugga och lite finsk sisu så fick jag väggen vit, men tid tog det!
Helt klart värt det när man hade slutresultatet framför sig :)
Mamma passade på att måla reglarna i taket och lite lister och sådant, så nu är allt på altanen i vitaste vitt :)
Visar först bilder före, och sedan efter så får ni se hur stor skillnad det blev :)

 

Före

 
 Efter