Påse i papper

I mitt lilla projektarbete där jag gjort en kollektion ur miljösynpunkt har jag gjort en påse i tidningspapper. Min tanke bakom denna var att man skulle återanvända tidningar. Ofta läser man en tidning om dagen, då växer pappersinsamlingen ganska snabbt, och varför då inte göra nåt med dessa? Använda dem en extra gång innan de hamnar i pappersåtervinningen.





Sidorna på kassen sydde jag, botten lackades fast med vattenburen hobbylack. Den är gjord i många lager med papper, eftersom tidningspapper är ganska skört.

Jag tänkte att det hade varit smidigt om man har dessa kassarna till pappersinsamling, att man fyllder dem och sedan kastar hela allt i bingen för papper :)



Ängel

Redovisade vårt 3:e fördjupningsarbete i bild & form fördjupning i skolan idag. Man skulle göra något valfritt med temat känslor. Jag valde att arbeta i lera.



Började med att göra en enkel skiss på ungefär hur jag ville göra ängeln.



Såhär såg den ut innan jag ställde den på tork ett par dagar.



Sedan målade jag ängeln och botten med vit hobbyfärg, resten lackade jag med vattenburen hobbylack.



Anledningen till att jag gjorde ängeln var att första tanken som dök upp när jag hörde att uppgiften handlade om känslor var liv och död. Ängeln ska stå för trygghet. Ängeln finns där när vi föds (därav babykorgen), följer oss under livet och hämtar oss när vi dör (därav korset). Det är vad jag vill tro i alla fall.

Jag blev nöjd med min skulptur, vad tycker ni? :)


Projektarbete

Idag har vi redovisat våra projektarbeten vi jobbat på denna terminen. Jag valde att skriva om tre skolor jag är intresserad av att studera på, och göra antagningsproven till dessa. Tänkte visa er några av delarna i proven :)



Framsida.



Första uppslaget.







Allt är skissat och monterat på A3 papper, och sedan ihopsatt till ett häfte.

Bilderna till antagningsproven skickade jag efter från www.fujidirekt.se , de är billiga och skickar bilderna jättesnabbt. Nu senast fick jag dem på två dagar :)


LIVING AND room

Förra helgen var jag, mamma och systrarna på inredningsparty hos vår syster Carina :) Idag har jag hämtat ut paketet som kommit. Man blir som ett litet barn på julafton när man ska öppna ett paket man beställt, man minns ju knappt hur sakerna såg ut.



Beställde en väggskylt där man kan fästa sina julkort. Så du är det bara att skicka mängder till mig ;)
När julen sedan är över kan man fästa ett kort över "XMAS", så kan man fortfarande ha den uppe. Man kan också sätta dit lite fina fotografier :)



Det andra jag beställde var ett 2-pack med små hus :) Dessa går inte att öppna för att lägga in ljus, men de är fina och dekorativa i mitt fönster.

Korthållare: 219:- och småhus: 149:-/2-pack, frakt tillkommer med 49:-

Dessa produkter, och många fler går bara att beställa via Homeparty, så man får boka in ett party och kan därefter beställa. Jag kan ge kontaktinformation till tjejen som höll i partyt om någon vill boka henne, bara hör av er :)



Bakar och dricker vin :)

Bakar och dricker vin hemma hos kära Alex , kika in på hennes blogg så får ni se lite flumbilder ;)


Lära mig teckna mode

Beställde en bok från www.adlibris.com som ska lära mig att teckna mode. Skisser på människokroppen och draperade tyger och mönstrade tyger är något jag behöver träna på. Denna boken ska lära mig att göra just detta, i tre steg :)





Ett exempel ur boken "Teckna mode" av Hillary Lovell.


Visitkort och tillbehör :)

Jag bestämde mig förra veckan för att beställa en stämpel med min kontaktinformation, eftersom jag är fristående konsult på Partylite, och min kontaktinformation måste stå på varenda en av katalogerna jag ger ut. Jag tröttnade helt enkelt på att skriva för hand på alla kataloger. Jag Googlade fram en hemsida där de sålde stämplar. Men de hade så mycket mer än bara stämplar, de hade visitkort, block, pennor mm. Då kunde jag helt enkelt inte låta bli att ta hem visitkort, då de jag gjort själv såg lite tråkiga ut. Till slut hade jag stämpel, visitkort, post-it lappar och block i min varukorg, lite mer än jag hade tänkt, men de var så fina så jag kunde inte låta bli ;)
Hemsidan jag knappade hem dessa grejer från: www.vistaprint.se



visitkort

Åååå, jag är så nöjd :)


Målar med kol

Sitter hemma och är lite sjuk, och när jag är sjuk blir jag också uttråkad. Men jag har lärt mig att man inte ska hålla på att flänga runt, då blir man bara dåligare. Så jag satte mig ner för att måla lite. Tänkte på min kära mor och hennes änglasamling, så jag målande en liten ängel :)

ängel

Målad i kol och vit torrpastell på skisspapper. Storlek: A3


Mina älskade blommor

En av mina bästa vänner, Ronja, håller på att bli tokig på mig ibland när jag ska visa upp och prata om mina orkideér hemma ;) De är som mina små skötebarn, och har varit det sedan jag och mamma räddade dem från ett hemskt öde för 2 år sedan. De kom med en lastbil till mitt dåvarande jobb, där värmeelementet i lastbilen hade gått sönder, och som många kanske vet så är orkideér väldigt känsliga mot kyla. Under latbilsfärden hade många av orkideérna redan dött i kylan, så det bestämdes att alla skulle kasseras, då vi inte visste hur länge de skulle leva om någon köpte dem. Med tillstånd från chefen fick vi kolla om det fanns någon som levde, och plocka med oss dessa om vi ville. Jag fick tag i 3 stycken vita. Vi visste inte om de också var köldskadade, men vi gav det en chans. Och tur var väl det, jag har aldrig haft några blommor som blommar så ofta och länge som dessa gör. Om de tappar blommorna, kommer nya knoppar redan inom tre veckor, så de är praktiskt taget aldrig utan  blommor. Just för de var på väg att hamna på tippen, och för att jag lyckats med dem så bra, just därför vill jag visa upp dem för alla som kommer och hälsar på. Och just för att Ronja inte är ett dugg intresserad av blommor så bara måste jag bre på lite extra när hon är här ;) Men jag vet innerst inne att hon egentligen vill ha mina blommor :D



orkideér

orkidé



Jag använder ingen gödning till blommorna, jag har dem i svarta krukor (vilket är helt emot reglerna) och vattnar dem rikligt en gång i veckan. De står i morgonsol, såpass stark att de flesta blommorna bränns sönder under sommaren. Konstigt nog trivs de, men det kan ju vara för jag pratar med dem så ofta, haha!


Tapetserat och målat hos syrran!

Den här helgen gick över fort. Har haft min mamma på besök här, har fixat syrrans kök och har varit på inredningsparty hos andra syrran, där tredje syrran följde med ;) Det har helt enkelt varit hektiskt, så jag har tyvärr inte hunnit uppdatera bloggen, eftersom jag fortfarande inte kan göra det via min Iphone?!? Något måste vara fel där.. Aja, ska visa lite bilder på hur snyggt det blev hos syster Joanna när vi fixat :)



Joanna och hennes kille Johan hade redan börjat spackla lite innan jag kom. Och rivit ner en hemsk bård som gick längs med taket runt hela köket. Som ni ser var köket grönt, och hade ganska slitna tapeter.



Tre väggar målades vita, på den fjärde hade syrran valt ut en svart-silver randig tapet. Här har jag hängt upp första vården :)



När tapeterna var uppe på väggen hade Joanna bråttom att sätta upp och fixa iordning allt i köket :)
Inte så konstigt, med tanke på att köket fick sig ett rejält lyft.



Sådär ja, som ett nytt kök :) Fast man måste nästan stå där för att se hur snyggt det är, det gör sig inte rättvisa på bild, speciellt inte när bilden är tagen med mobilkamera.

Nu längtar jag till jag hinner ta tag i mitt eget kök, som också ska få sig en makeover ;)


Tavla

Sådär ja, då har man målat en tavla till i skolan ;)
Uppgiften till denna målningen var baserad på en utställning på Göteborgs konstmuseeum. Inspirationen fick jag från konstnären Wim Botha som gjort en utställning där med stora vingar gjorda av frigolit, och uppsatta med rangliga brädor. Han skulpturerade upp sitt inre kaos. Så min tanke var att jag skulle göra en tavla som symboliserar min inre kaos. Vad ni tror att det är, får ni spekulera i själva :P



Målat med akrylfärg på akrylpapper. Storlek: A3






Jeanskjol

Jag har gjort ett litet projekt i skolan som handlar om återvinning. Hur man  återvinner kläder och lite olika material att göra kläder av.
Det jag återanvände till denna kjolen var gamla jeans, byxor som jag inte längre använde. Klippte sönder dem och lappade ihop dem till en kjol :) Till en början skulle kjolen ha ett resår i midjan, men jag lyckades inte få dit det på ett snyggt sätt, så jag använde mig av midjan till ett par av jeansen istället.



Fram.



Bak.

Min sydocka har blivit lite sne, haha, och hon vill bara inte räta på sig.. Jaja, den fungerar ju iaf ;)


Målar med kol

Måste träna lite på att måla människokroppen, så jag har gjort lite kroki övningar hemma.



Målat med kol på brunt skisspapper.


Födelsedagspresent till Fia :)

I fredags fyllde Fia år, i lördags firade vi henne. Jag knöt ett armband till henne i makrame.



Tråden och pärlorna är från Panduro.



Paket :)

Än en gång, STORT grattis till dig Fia :)


Alla helgons dag

Alla helgons dag, dagen då vi ska ägna en tanke åt dem som lämnat oss. Tända några ljus och hedra de döda, inte klä ut oss och spöka runt. Tidigare brydde jag mig inte om att man firade Halloween på alla helgons dag, men ju äldre jag blir desto viktigare tycker jag det är att man separerar dessa två helgdagar. Halloween infaller den sista oktober varje år, detta året på en måndag, så då passade vi på att fira det förra helgen. Så denna helgen kan ni hänga in spökerna i garderoben och gå till kyrkogården och tända några ljus, och har ni som jag ingen möjlighet att ta er dit så tänd ett ljus i ert fönster. Detta året tar jag det säkra före det osäkra och tänder batteridrivna blockljus i mitt fönster :)



Batteridrivna blockljus från Partylite, det yttersta skicktet är av ljusvax, så ljusen ska se verklighetstrogna ut. De både ser ut som riktiga ljus och känns som det. Ljuset i dem flackar som på ett riktigt ljus. Man kan till och med ställa timer på dem så de kan lysa fint även när man inte är hemma. Dessa är utan tvekan mina nya favoriter hemma :)




Boktips

När jag gick i gymnasiet hade vi en föreläsare på besök som heter Mietek Grocher, en man som överlevde 9 koncentrationsläger under 2:a världskriget. Han flyttade till Sverige efter han blivit befriad och har levt här i mesta delen av sitt liv. Han åker runt på skolor och föreläser för att berätta sin historia, för enligt Mietek måste historien berättas vidare, det är enda sättet att hindra att det upprepas. För några år sedan (1997) bestämde han sig för att skriva en bok, för snart finns det ingen kvar som kan berätta historien, den grymma, hemska och omänskliga historia som för de flesta av oss verkar totalt overklig. Det är svårt att sätta sig in i situationen, att människan själv kan vara så grym. Föreläsningen med Mietek var väldigt inspererande, han berätta med sådan inlevelse, man kan väl inte göra annat efter en sådan upplevelse, att vi elever i aulan satt med gapande munnar. Det går över mitt förstånd att han orkar berätta om och om igen. Att resa tillbaka i sitt minne för att uppleva allt igen och igen.
Efter föreläsningen kunde vi köpa hans bok, som han signerade åt oss. Det tog mig 5 år innan jag bestämde mig för att öppna boken och läsa den. Kanske för att minnet efter föreläsningen börjar försvinna, eller helt enkelt för att man behöver ta ett avbrott i vardagen och läsa en sådan här bok för att uppskatta det man har. Hur som helst läste jag ut den på 5 kvällar, och jag kan ärligt säga att många mardrömmar jagade mig nätterna efter jag läst den.





Till Jenna
Tack för uppskattning och hoppas på eftertanke
Kram
Mietek Grocher

Jag lånar gärna ut boken om någon vill läsa den. Jag tycker personligen att alla ska läsa denna boken, för det finns människor som påstår att detta aldrig har hänt, och för att minska falska påståenden, läs historien. Visst, det är en hemsk bok, man mår dåligt när man läser den, man får se bilder som är så ofattbart hemska. Men vi behöver veta, vi har rätt att veta, vad människor som Mietek har fått utstå. Och ta er en titt runtom, fördommarna finns där fortfarande, vi kommer aldrig ifrån dem, och jag hoppas vid Gud att historien ALDRIG upprepas.