Skriva, skriva, skriva...

Min blogg har än så länge handlat om allt som jag pysslar med. Jag virkar, syr, målar, pysslar och gör om hemma hos mig och hos andra titt som tätt. Men jag satt en kväll och funderade medans jag virkade på en av mina många mössor att det är konstigt att jag inte skriver så mycket längre. Ända sedan gymnasiet har jag älskat svenska - att läsa och skriva. Så varför har jag inte tidigare tagit tillfället i akt att skriva av mig på min blogg? Det är ett utmärkt forum att framföra åsikter eller bara skriva av sig.

Mitt intresse för ämnet svenska började inte förräns jag satte min fot på Alvesta gymnasium och skulle påbörja mitt första år på Handelsprogrammet. Vi fick en lärare/mentor som skulle ha oss i många ämnen, där bland i svenska. Vi klickade på ett sådant sätt som bara en elev och lärare kan göra, hon verkade tycka om att lära ut och jag tyckte om att lära mig. Jag var eleven som valde att ta med en bok på 600 sidor när vi fick tillfälle att läsa valfri bok och skriva recension om den. Min kompis Kalle, som inte direkt älskar att läsa, valde böcker med så få sidor som möjligt. Jag tror aldrig han läste riktigt hela boken, utan läste första kapitlet, sista kapitlet och baksidan på boken och gjorde sedan en recension utefter det.
Eller när vi fick i uppgift att skriva en novell med valfri handling, efter att vår lärare sagt "klara, färdiga, GÅ", skrev jag i mitt block så snabbt att pennan glödde. Jag kan än idag inte förstå att jag hade sådan fantasi att jag kunde hitta på en hel story på en handvändning. Andra i klassen valde att skriva noveller med så STORA bokstäver som möjligt, då kom man snabbast upp i fem A4 sidor och kunde lämna uppgiften bakom sig. Jag minns till och med en gång då vår lärare satt ett max antal på sidor man fick skriva, just för jag hade en tendens att skriva ett par 15-20 sidor utan problem.

När jag tänker tillbaka tycker jag att det är synd att jag inte underhållt mitt skrivande och passat på att skriva ett par sidor varje vecka. Läsandet å andra sidan har jag inte försummat, just nu läser jag 3 böcker samtidigt, hade lite svårt att besluta vilken bok som skulle läsas först. Alltid innan jag går och lägger mig måste jag läsa minst ett kapietl i en bok, och är boken i fråga väldigt spännande har jag inga problem att ligga och läsa i flera timmar. Också tågresor på ett par timmar flyger iväg när jag har en bra bok med mig.

Precis som många andra är jag periodare vad det gäller att göra för tillfället. Jag virkar tex nästan bara mössor just nu, för jag har fått dille på det. Jag läser chick-lit böcker, för de är lättsamma och roliga att läsa. Förra året läste jag enbart däckare, därbland Mari Jungstedts böcker, som jag varmt kan rekomendera. Eller "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist, som är en riktig nagelbitare.

En annan som älskar att läsa böcker och recensera dem är min syster Sabina, hon driver bloggen bokslukerskan där man kan läsa om böckerna hon plöjer sig igenom. Måste stolt medge att jag hade ett finger med i spelet om valet av namn till bloggen. Vi satt en kväll och spånade på namn till hennes nya blogg, och vips så kom jag på det, Bokslukerskan. Jag i min fantasi såg en seriebild framför mig en blek, lång kvinna med mörkt hår, ridandes på en drake med ett svärd i ena handen och en bok i den andra. Haha, livlig fantasi? Jo, man kan nog säga det.

Med dessa rader vill jag bara säga att jag ungefär en gång i veckan kommer skriva om det jag känner för vid det tillfället. Har ni önskemål om något ämne ni tycker jag ska ta upp så meddela mig om det bara :)
Tänk, snart kanske jag blir nästa krönikör, som Alex Schulman i Solo


                                                                   Du kan uppnå, göra och bli allt vad du vill.                                             
                                                                                       - Joe Vitale -


Kommentarer
HANNA

bra skrivet!

2012-01-17 16:32:41
URL: http://hannalovisasol.se
t h a i p i n n e n ♥

Nu är kvällensbloggar uppe, kika in och kolla om du är en av dom . om inte så finns det en ny chans igen :)

2012-01-17 16:50:57
URL: http://thaipinnen.blogg.se/
Lisa - Smilinggirls!ッ

Dagens blogg finns nu uppe, gå in och kolla om det blev du som vann eller anmäl dig till nästa omgång!



http://smilinggirls.blogg.se/2012/january/vinnare-av-dagens-blogg-ny-tavling.html#comment



Lycka till!

/Smilinggirls

2012-01-17 17:45:24
URL: http://smilinggirls.blogg.se/
JennaT

Tack så mycket Hanna :)

2012-01-17 18:30:22
URL: http://jennatdesign.blogg.se/
Emelie

Vad söt blogg! =D

2012-01-17 19:11:32
URL: http://emellay.blogg.se/
BokSlukerskan

Tack så mycket för länkningen och tack för första kommentaren på min bokblogg. Glad jag blev när jag såg det.

Bra att du följde mitt råd som jag gav förut, nu var det mer lättläst.

Älskar dig ♥ Pussar

2012-01-17 19:18:05
URL: http://bokslukerskan.blogg.se/
Chayenne - En av Sveriges skönaste unga mammabloggar.

Nu har jag utsedd 4 vinnaren av dagens blogg så kika in om det blev du! :)

http://sense.webblogg.se/2012/january/vinnaren-bli-dagens-blogg-11.html

2012-01-17 21:29:25
URL: http://sense.webblogg.se/
Sofie

Allt bra idag? :)

2012-01-17 21:42:05
URL: http://leeaz.blogg.se/
Hanna

sv: Tack så mycket! :)

2012-01-18 12:26:47
URL: http://lalahannah.blogg.se/
JennaT

Tack så mycket Emelie :)

Jotack, allt bra här Sofie :)

2012-01-18 20:56:51
URL: http://jennatdesign.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0