Halloween

Försökte igår kväll på festen att lägga upp bilder via min Iphone, skaffade appen till blogg.se, men det fungerade tyvärr inte. Men nu kommer en bild iaf så ni får se hur jag och syrran såg ut :)


Halloween

Ikväll vankas det Halloweenfest, och självklart ska jag och syrran Joanna närvara, till 100%. Vi har alltid älskat Halloween, och sedan jag flyttade hemifrån för 7 år sedan har vi alltid haft egna fester. Mitt största nöje är att pynta lägenheten. Ett år hade vi festen hemma hos Joanna, då pyntade vi HEEELA hennes lägenhet. I badrummet skruvade vi ur glödlamporna så ingen skulle kunna tända när de behövde gå på toa, utan istället stod en silvrig kandilaber med svarta ljus och flackade i duschen. Runt hela duschgolvet hade vi laggt löv vi varit ute och plockat. Lite överallt placerade vi ut dessa höstlöv, och jag plockade även en bukett med vissna blommor som vi ställde i en vas på ett bord i vardagsrummet. Jämte hennes balkongdörr hängde jag upp ett spöke som jag gjort av ett vitt lakan och en kudde, ett rep hade jag bundit precis vid kudden så spöket såg hängt ut. Vi hängde spöket i taket, så varje gång någon öppnade och stängde dörren svajade spöket. Vi köpte spindelväv, sådan som säljs i alla butiker till Halloween och klädde in allt, soffor, tavlor, bord, stolar, bänkar,ja ALLT. På vissa ställen tryckte vi även dit höstlöv i spindelväven. I hela lägenheten fanns tända ljus, inga lampor skulle tändas. Lagom till när alla skulle komma hade vi köpt en spök-cd som spelade upp massa olika skrämmande ljud. Alla gäster som kom var också tvugna att klä ut sig, annars blev de inte insläppta.

Ikväll är det dock inte jag som håller i festen, utan Joannas bäste vän Johanna. Igår kväll var jag, Joanna och hennes kille Johan ute och handlade våra utklädningskläder. Joanna och Johan köpte djävulskläder, och jag köpte en blodig sjuksköterskedräkt. Min dräkt var lite för liten i ärmarna, så igår kväll satt jag och sydde om den lite, så nu ska den sitta som en smäck. Ska senare lägga in bilder så ni får se hur snygga vi är ;)

Eftersom jag aldrig varit hos Johanna tidigare ville jag inte komma tomhänt, så jag fixade ett litet paket.



När jag gick i gymnasiet praktiserade jag i en presentbutik som ligger i Alvesta, butiken heter "Maries önskedröm". Marie som ägde butiken lärde mig att slå in alldeles underbart fina paket, hennes butik var känd för just dessa paket, och jag har tagit tillvara på mina kunskaper ;) Jag har alltid cellofanpapper hemma ifall några paket behöver slås in. Jag fixade fram en liten lykta i form av ett spöke, tog några härliga doftljus från Partylite som jag hadde hemma, gjorde en platta av papp och mönstrat grått papper och slog in. Hämtade lite mörkblått snöre nere från Sabina och skrev ett kort med calligrafi-penna för att få det att se extra lyxigt ut. Jag slog in allt i cellofan och knöt snöret runt. Tyckte det blev ett ganska fint paket, och roligare att ge än en flaska vin när man kommer dit.

Hoppas alla får en trevlig Halloween (vet att det inte är förrän måndag, men de flesta firar den i helgen ändå).


Virkade små figurer

För ett tag sedan virkade jag ett litet lejon från ett "virka amigurumis"-kit från Panduro, och nu har jag gett mig på ett av de andra djuren.

Lejonet Loke-Långtand har fått en kompis, Ulla uggla :)



Vilka sötnosar :)




Mumin telåda

Jag och Kicki var i stan idag och shoppade lite :) Jag måste säga att mitt bästa köp var en telåda med Mumin på. Har kikat på dessa på nätet, men det har inte blivit av att jag beställt något. Så råkade vi bara se dem i skyltfönstret till "Göteborgs te & kaffehandel" i nordstan, och då kunde jag inte låta bli ;)



Den passar med allt annat i mitt kök som är svart.



Sådär ja, så fick jag ner lite te också ;) Med en sån här fin låda kommer jag dricka te flera gånger om dagen, haha!

Handlade en massa annat också, men inget roligt att lägga ut här :D




Borås konstmuseum

Hittade dessa bilder i en mapp från i somras, hade totalt glömt att lägga upp dem. När det var Göteborgs kulturkalas gick jag och mina goa klasskompisar Kicki och Malin förbi dessa vid Trädgårdsföreningen. Borås konstmuseum hade ställt dit dem, och jag blev heeeelt såld på den två meter höga klänningen med grodor på kjolen :D










Lite nya boktips!

De senaste två veckorna har jag tagit mig igenom dessa tre böcker :) Jag läser oftast på kvällen innan jag ska sova, och om boken är tillräckligt bra så kan jag offra lite av min sömn till att läsa ;)



Jag är verkligen inne i en chick-lit period nu, så jag frossar i riktiga tjejböcker. Sophie Kinsella har gjort en serie böcker som handlar om en tjej som shoppar liiiiiite för mycket ;) Den första boken "en shopaholics bekännelser" har blivi film. Dessa två böcker är efterföljare och minst lika bra som första boken.
Meg Cabot har skrivit en bok som heter "Babbeldrottningen" (författaren till den mer kända boken "en prinsessas dagbok"). Boken är lite svårstartad, men ger man den bara ett par kapitel så är det en riktig höjdare. Tycker man om att läsa om kärlek och pinsamheter är detta verkligen en vinnare :)


Mineral make-up

Tog en prenumeration på Solo bara för att få deras prenumerationsgåva ;) Sällan beställer jag tidningar utan att vilja ha presenterna de erbjuder, det är ju halva nöjet. Denna gången fick man mineral make-up, och då kunde jag inte motstå frestelsen, utan knappade hem ett par nummer :)



Paketet inehöll: Sminkväska, två mineral ögonskuggor (brun och beige), ett mineral puder och en mineral bronzer.




Saker på gång...

När mamma var här i tisdags fick jag en kasse med pärmar och mönster av henne. En del kanske är lite väl gammalmodigt, men det går ju alltid att fixa till och sy om ;) Och pärmarna innehåller massa bra mönster och tips och råd.



Kommer ta en stund att gå igenom dessa. Får bli en regnig dag ;D



Har flera saker på gång nu, bla. så stickar jag en lapptäcks-filt, och virkar en filt av mormorsrutor. Samtidigt. När jag tröttnar på den ena en stund byter jag till den andra, haha. Båda går i samma färger. Mönstrerna finns i boken "galen i garn".


Ljusparty

Som några av er redan vet så har jag blivit konsult på ett home-party företag som heter Glowlite. Jag ska börja ha ljuspartyn hemma hos folk :) Igår hade jag min startvisning hemma hos mig, och riktigt mysigt hade vi!



Ljusstaken som blivit min stora favorit. Fyllde den med lite julgranskulor från förra året, julen närmar ju sig med stormsteg ;)



Om ni är intresserade av att veta vilka produkter som finns, eller vill boka in ett ljusparty är det bara att höra av sig till mig :)

Tack mamma, mormor, Carina, Sabina, Bea och Fia som kom på min startvisning :)




Ommålade trädgårdstomtar

När jag och min syster Joanna var små fick vi varsinn trädgårdstomte från någon finsk släkting som var på besök. Tyvärr blir de med tiden lite slitna! Så jag fräschade upp dem lite :)



Syrrans tomte före..



Min tomte före..



Såhär fina blev trädgårdstomtarna när jag var klar ;) Jag ändrade lite färg på dem så de skulle passa in hemma, för de räddades från att gå ett hemskt öde till mötes, nämligen tippen. Och eftersom jag inte har varken trädgård eller ballkong får de stå på mitt köksskåp och beundra de som äter.
Som ni kanske ser har deras mössor samma färg som mitt köksbord, nämligen en metallic-färg från Beckers som heter "kanel". De andra färgerna är helt vanlig hobbyfärg som jag blandat till egna kulörer.





Tryck med plastskiva

Tyvärr har jag inte uppdaterat på några dagar, men  jag åkte till min bästa vän i torsdags och åker inte hem förrän i mon. Vi hr haft fullt upp med att tjattra och fnissa så det har inte funnits någon tid över att blogga ;)

I torsdags gjorde vi tryck med plastskiva på hannemyllepapp, på bildlektionen. Man tar helt enkelt en plastskiva (typ som en plexiglasskiva) och karvar ut mönster med hjälp av något vasst, tex en stoppnål. Man gör en skiss först på ett papper, och tejpar fast plastskivan och går efter motivet under. Sedan när man är nöjd så täcker man hela skivan med trycksvärta, och putsar bort det överflödiga. Man putsar mer nogrant där man vill att motivet ska bli ljust, och mindre där man vill ha en gråton. Sedan lägger man hannemyllepapper i blöt i ca 5 minuter. Man torkar bort det överflödiga vattnet från pappret, och lägger skivan och pappret i en press. Plastskivan går att använda hur många gånger som helst.



Plastskivan jag karvat i. Det man ska tänka på är att motivet blir spegelvänt när man trycker.



Mitt första tryck. Motivet blev ganska tråkigt, så jag karvade ut lite till och tryckte igen...



Och såhär blev det när jag arbetat igenom motivet lite mer.



Gjorde för skoj skull ett motiv till.

Det här är inget man kan göra hemma, om man inte har en tryckpress. Men jag och Kicki funderar på om vi kan trycka med hjälp av mangeln i hennes tvättstuga. det återstår att se om det fungerar, det lär ni se här inne i sådanna fall, jag lägger ju upp allt jag gör ;)


Ljusparty med Partylite

I söndags var jag hos min älskade vän Ronja på ljusparty. Jag blev så sugen på att själv börja med ljuspartyn när Ronja bestämt sig för att göra det, och då kan hon och jag åka på möten och göra saker ihop :) Idag var vi på vårt första möte, och jag som inte ens haft mitt första ljusparty än (blir på tisdag klockan 18.00, hör av er om ni är sugna). Det är en grupp med helt underbara människor som är med, och vi fikade, fick information och lottade och hade tävlingar. Till min stora gjädje vann jag lotteriet och fick en otroligt söt snögubbe man kan ha värmeljus i, den ska jag ha med på mina partyn :)
Det ska bli roligt att starta med detta, lite extra pengar behövs ju alltid, men framför allt så äääälskar jag ju ljus och allt som hör därtill. Jag lär ju fylla min lilla tvåa med doftande saker! Så är ni intresserade av att hålla i ett party så är det bara att höra av sig, som värdinna finns massa fina presenter och erbjudande att hämta. Det enda ni behöver göra är att bjuda in folk och hjälpa till med lite små detaljer, resten sköter jag ;)




Dessa ljusen är inte från Partylite, men de står och värmer på mitt vardagsrumsbord just nu. När det ruggiga vädret börjar smyga sig in i min inte allt för isolerade lägenhet, kan det vara skönt att tända lite ljus.





Stickad, varm sjal

För en vecka sedan lade jag upp ett par vantar som jag hade virkat, och nu vill jag visa er en sjal jag stickat av samma garn. Sjalen stickade jag för ett tag sedan, men har inte kommit på att lägga ut den förrän nu.



Både mönstret ocg garnet har jag köpt på Hisingens Hemslöjd. Raggsocksgarn och mönster från SvartaFåret (tidning nummer 141).
En enkel sjal att göra då man enbart använder sig av fasta maskor, och ökar en maska per varv (precis som på den rosa sjalen jag gjorde klart i helgen).
De svarta handledsvärmarna jag har på mig kommer från www.hm.com och kostade bara 49,50:-



Använde mig av rundstickor nummer 4.

Det är ett bra projekt som nybörjare att börja sticka på en sjal. Det tar lite tid, men det är enkelt, och när man väl är klar har man en supervarm sjal.




Kladdar, skissar och provar mig fram

Är heeeelt såld på att måla med kol nu. Men inte enbart med kol, utan i kombination med andra material. I fredags lade jag upp en bild som jag målat med kol och vit akrylfärg, det motivet har hängt med mig sedan dess. Jag provar med kol och torrpastell, inte lika roligt att kombinera, men lätt att sudda ut och ändra om man gör fel.



Kol och vit torrpastell. Hade ingen papp hemma att rita på, så jag tog baksidan på en pappåse. Nöden har ingen lag ;)



Kol och färgad pastell.



Lite olika färger på torrpastell.

Anledningen till att jag skissar så mycket är för jag försöker komma fram till ett motiv till en tavla till mamma. Den ska vara enkel, inte för mycket färg. Har funderat på att göra den i kol, men det hade varit kul att göra i bara akryl också, men det kommer krävas mer jobb. Jaja, ni märker var det blir, för allt nytt hamnar här på bloggen ;)


Stickad sjal

Igår blev jag äntligen klar med den rosa sjalen jag skrivit om tidigare. Det tog några kvällar, men det var roligt att göra den. Eftersom det bara var fasta maskor hela tiden kunde man sticka på den samtidigt som man kollade på tv :)



Stickad som en trekant.



Sjalen är stickad av tunt mohairgarn med stickor nr.9



En luftig, enkel sjal. Mönstret kommer från boken "Galen i garn", där jag hittar det mesta jag pysslar med nu ;) Kommer förmodligen ha provat att göra ALLT i den boken innan jag lägger den ifrån mig.




Färgsätt Göteborg är igång

Äntligen har jag placerat ut första stenen i projektet att färgsätta Göteborg :) Jag tog med min syster Sabina och hennes lilla hund Alice till Slättadamm, eller Hisingsparken som den också kallas. Sedan får vi se om någon lägge märke till stenen jag placerade ut, men det lär väl märkas, den är illblå ;)



På en sten lade jag min sten.



En liten färgklick. Hoppas den får ligga kvar ett par dagar i alla fall.

Passade på att ta bilder på lite allt möjligt när vi ändå var ute och promenerade i det fina höstvädret.

Alice

Alice var glad att hon fick följa med :)

Sabina & Alice

Mina sötnosar <3

Svamp

Vi hittade lite konstiga svampar. Undra om de går att äta?

nappträdet

Innan man går in i Hisingsparken finns ett träd som kallas nappträdet. Ett stenkast bort ligger ett dagis, och när barnen där slutar använda napp får de hänga upp dem i trädet.

höstlöv

Hoppas vi får fler fina dagar under hösten att kunna promenera och njuta, innan vi vet ordet av det är det vinter.


Målat i kol och akryl

Idag har vi varit och gjort reklam för vår skola. På folketshus vid Vårväderstorget hade vuxenutbildningarna i Göteborg öppet hus för allmänheten. Vi var fyra från vår klass som var där för att svara på frågor om vår utbildning, och för att måla lite och visa vad vi pysslar med i skolan. Jag gjorde denna bilden med kol och alrylfärg.



Målat med kol och akryl på golvpapp. Storlek: A2

En lärare blev så förtjust i denna bilden, då hennes dotter dansar balett, så hon fick ta med sig den hem. Kul att folk gillar det man gör :)


Fördjupningsuppgift, parafras

Vi har under två veckor haft i uppgift att måla en tavla i akryl, men inte vilket motiv som helst. Utan vi skulle välja ut ett konstverk där vi ville ändra budskapet i bilden. En rolig uppgift där man verkligen måste tänka till, planera och skissa innan man sätter igång.
Jag valde att göra en parafras på Edvard Munks tavla "skriet". Men jag satte honom i en modernare miljö.

skriet

 Jag valde att göra en parafras på ett känt konstverk som många känner till. Att jag valde just Skriet är för att bilden ger så många känslor. Man kan inte bara titta på bilden och inte känna något, man vet att konstnären vill förmedla något. Känslorna som Edvard Munch gärna målar om är något som alla människor känner. Vi har alla någon gång varit olyckliga, rädda eller ångestfulla. Därför är det lätt för vem som helst att relatera till hans verk.

Jag valde att sätta in Skriet i en helt ny miljö, en miljö som många känner ångest inför. Den grymma världen som den är nu. Förr i tiden drabbades många människor av sjukdomar och många dödsfall, så är inte fallet idag (i alla fall inte i lika stor omfattning), istället drabbas vi av ett samhälle och en miljö som rasar samman. Jag valde att ta med en av de stora katastrofer som drabbat världen, nämligen när World Trade Center rasade. Många människor blev drabbade, och det upprörde människor världen över. Skriet är i min tavla placerad framför en tegelvägg med graffiti klotter på, den ska visa förstörelsen i mindre skala. Inte bara stora katastrofer som 11:e september skakar oss, utan skadegörelse och förstörelse drabbar oss dagligen.
Bilden är fortfarande något som många kan relatera till, den har bara satts i modernare miljö.



Hemligt paket på posten ;)

Jag fick en lapp av posten idag, att jag skulle hämta ut ett paket. Jag skuttade runt här hemma, ÄNTLIGEN HAR JAG FÅTT MIN IPHONE. Jag gick med lätta steg till Preem där paketet skulle hämtas ut, det regnade, men det gjorde inget, jag var lika glad ändå :) När jag lämnat fram lappen och fått mitt paket byttes mitt glada ansikte mot ett förvånat!?! Ett runt paket med Hemmakväll papper? Hmmm...


Ser inte ut som paketet en Iphone skulle komma i. Men jag känner igen handstilen ;)



Under tidningsbladen hittade jag ett väl tejpat paket med massa små lappar på.



Ett hårstrå hade råkat tejpas in i paketet, och om jag skulle ha råkat missa det fanns en tydlig pil som berättade det ;)



"Ring mig när du öppnar"
Sicken tur att jag kunde lista ut att det var min bäste vän Alex som låg bakom detta :D



En sista lapp på paketet. Hon hade råkat sätta adressen under paketet, haha. Med en sax i högsta hugg, och Alex i telefonen klämd mellan axeln och örat, högg jag in på paketet.



När jag slitit och klippt en stund kom jag fram till ett paket till.. Hmm... Och vid det här laget började det lukta ganska gott om paketet. Mmmm..



Väl inslagna i rosa silkespapper i en blommig plåtburk låg det kakor :) Alex gryyyyymt goda chokladkakor med bitar av vit choklad! Mmmmm... Gud så goda de var, jag högg in med en gång :)

Tack så hemskt mycket min älskade vän <3

Recept och bilder på hennes underbara kakor och fina tårtor hittar ni på: www.tartfroken.blogg.se




Armband i present från Doris och Tilly

Idag fick jag två jättefina armband från döttrarna till mina goda vän Kicki :)



Tack så mycket Doris och Tilly, jag blev jätteglad :)


Virkade vantar

Än en gång har jag hämtat ett mönster ur boken "Galen i garn". Denna gången blev det ett par vantar. Tog mig bara två kvällar framför tv:n :)



Jag använde mig av raggsockegarn som jag hade över från ett annat arbete. Virknål nummer 5. Enligt mönster skulle man börja med 28 luftmaskor, sluta till en ring och virka utifrån en cirkel. Men då blev tyvärr vanten för smal, så jag ökade till 33 luftmaskor, då blev de precis lagom.



De passade som handen i handsken ;D



Presenter från Mallis

I går kom min kära syster Joanna och hennes familj hem efter en härlig vecka på Mallorca. Jag hade tjatat på henne innan hon åkte att hon måste ha med sig en present hem till mig :) Sagt och gjort, två paket fick jag av henne i morse.



Ett armband med massa berlocker på av märket "Mic Mac". Jag var inne och kikade på deras hemsida, de hade massor med snygga smycken: www.micmac.es



En flaska som såg ut som en vinflaska med texten "Fashion" på sidan, men.....



När man öppnade flaskan trollades ett paraply fram :)

Tack älskade Joanna för de fina presenterna, jag är helnöjd :D