Virkad pingvin mössa

Min svåger samlar på mössor, fula, fina, konstiga och roliga mössor. Det har blivit lite utav en tradition att virka en mössa varje år till honom i julklapp. I år blev det en grå pingvin-mössa :) 

Nu får vi hoppas på lite kyla så han får användning för mössan ;) 




Virkad tomte och hemmagjorda pepparkakor

Idag är vi bortbjudna på middag hos min pappa och hans fru Hannele :) istället för att komma med en blomma så tänkte jag ge något mer personligt, nämligen en påse med mina apelsin-och mandelpepparkakor och en virkad tomte :D 

Mönstret till tomten hittade jag på www.skapligtenkelt.se
Pepparkakorna lade jag i en fin cellofanpåse med en handgjord etikett :) 





Virkade vantar

Virkade ett par lila vantar till min kära syster Carina i julklapp :) 

Mönstret hittade jag i boken "Galen i garn". 




Juldukning med granbarr

GOD JUL!!
Igår fixade jag lite granris och pyntade ihop en fin dukning inför julmiddagen idag :) 

Granris och virkade vita blommor :)

En "bukett" med granris, pyntad med virkade blommor och rosetter, sprider härlig doft i köket :) 

Ljuskronan fick också lite granris på sig :) 







Sista minuten grejer inför jul

Dan före dopparedan, och jag har håller igång hela eftermiddagen/kvällen efter jobbet! I morgon, efter jobbet, kommer nämligen några från min kära familj och firar jul med mig <3 med andra ord har jag haft fullt upp med att laga mat och fixa och dona. Här kommer lite sista minuten grejer jag knåpat ihop!

Istället för att lägga polkagrisarna i en skål valde jag att piffa till en burk :)

Granris kan man pynta med nästan vart som helst :) 

Lite fler fina paket att lägga under granen :) någon har varit snäll i år!! 






Julkort 3

Här kommer de sista julkorten jag gjort :) 

Gammaldags kort med rosetter

Kort med snöflingor 



Julkort 2

Här kommer lite mer fina julkort jag gjort :) 


Kort med granar :) 




Julkort

Precis som förra året har jag i år gjort mina egna julkort :) det mesta av materialet och verktygen kommer från Panduro. Prenumererar också på pyssel-paket från "Creative club" där jag fått ett set med material till julkort. Jag blandade lite som jag ville och plockade det bästa från flera världar ;) några av korten får ni se här, fler uppdaterar jag med i dagarna innan jul ;) 

Kort med stjärnor :) 



Pynt till julgranen

Sedan ett par år tillbaka har jag bytt ut det traditionella pyntet i julgranen, kulorna och glittret, till lite mer pyssligt pynt. Jag tycker granen passar mig i stil mer och så är det ju så himla kul att pyssla ;) 

Virkad ängel i vitt bomullsgarn. Mönstret finns på www.skapligtenkelt.se under fliken "virkmönster"

På Blomsterlandet köpte jag vackra band med kanter av tunn ståltråd. Dessa går att forma. Jag valde att göra rosetter, men istället för att knyta rosetten i mitten snörade jag ihop den med ståltråd, då är det enkelt att fästa dem på grenarna i granen! :) 



Fina paket

Jag älskar att slå in fina paket att ge bort, en "arbetsskada" jag fått från att ha praktiserat och jobbat på Maries önskedröm i Alvesta :) julklapparna brukar ju ligga under granen ett tag innan jul och då är det ju kul om de ser fina ut :) här kommer bilder på några av mina paket som ligger under granen :) 






Julpynta hemma

Som många av er säkert märkt så älskar jag julen :) speciellt att få pynta och göra fint hemma! Och min julgran åker alltid upp tidigt, gärna i början på december, så man verkligen hinner njuta av den :) 




Vardagsrumsbord av trärulle

Min kära syster Carina fixade en trärulle till mig, som jag velat ha ett bra tag :) ni vet en sådan där rulle i trä som de ha kablar på vid byggen och sånt? Jag slipade ner den lite, satte hjul på undersidan och målade den vit :) 


Jag är supernöjd :) mycket roligare bord än det tråkiga Ikea bordet jag hade innan!!