Virkad elefant

Äntligen är min systerdotter Julias födelsedagspresent färdig :)
Jag virkade en elefant till henne, ville att hon skulle ha något som hennes gudmor/moster har gjort :)

elefant

Virkad elefant i 6 färger. Garner och mönster från Stoff & Stil.

virkad elefant

Schnalis & Schnalis Junior :)
Jag har virkat en elefant tidigare, men hade gjort om mönstret lite på den, så den är lite större.
Elefanten är 45 cm lång. Jag tog aldrig tiden på hur lång tid jag satt med dessa, men det tar LÅÅÅNG tid. Men det är det värt när man väl har dem klara framför sig, så himla gulliga :D


skriv om dina projekt på: byggla.se

När jag gjort inlägget om renoveringen på mammas hall kontaktade en tjej mig och tyckte jag skulle skriva om renoveringen på byggla.se
Sagt och gjort, jag lade upp före och efter bilder, så andra ska kunne se hur jag gått tillväga. Mitt inlägg hittar ni under mappen "vägg & tak inomhus" i spalten till vänster på hemsidan.

Jag ska tipsa min bror, Jeppe, om denna hemsidan. Han grejar alltid hemma, och är en hejjare på att bygga om möbler och fräscha till dem. han bygger möbler själv också :) Han har gjort  tavlor, hyllor och spegel till mig :)

Så pysslar ni hemma, och vill visa upp era projekt, lägg in dem på deras hemsida så vi andra får se!


Hållare till virknålar

Min mamma kom på den briljanta idén att man kunde ha en brustablettshållare som behållare för virknålar. Passar perfekt! Om man först karvar bort den utstickande delen på insidan av locket, det kan man enkelt göra med en brytbladskniv.
Tyvärr är inte dessa hållare så snygga att bära med sig, så jag piffade till min lite ;)

berocca

En sådan här använde jag mig av.

pyssel

Jag tänkte det skulle passa att linda in min virknålshållare med garn :) Så jag tog helt vanligt hobbylim som jag köpt på Panduro, penslade ett tunt lager på behållaren, och virade sedan garnet runt hela, tätt.

virkhålshållare

Såhär blev den :)

virknålar

Virknålarna passar perfekt i denna :)


Renovering av hall hos mamma

Idag kom jag hem från min mamma som bor i småland, efter att ha varit där i nästan en vecka. Det jag roat mig med? Att renovera mammas hall. Det tog längre tid än vi trott, det var jobbigare än vi någonsin kunnat ana, men jisses vad snyggt det blev :)


FÖRE

FÖRE

FÖRE

FÖRE

Hallen före:
När Hallen gjordes om för många å sedan (tidigare satt det någon orange/brun 70-tals tapet) valde jag och mamma den här, som vi då tyckte var göööör snygg, tapet. Och som pricken över i:et så valde vi en matchande bård. Tapeten gick i en beige ton med bruna löv på, och bården hörde till och gick i brunt.
Mamma var väldigt förtjust i vitlaserad panel just då, och resultatet blev vitlaserat tak, foder och golv/tak lister i hela hallen.

Ni som tagit ner bård tidigare vet kanske vilket he***te det är att plocka ner? För att inte tala om hur frustrerande det är när man tror att det bara är att riva skarvar och spackla, slipa och sedan tapetsera på, och det sedan visar sig att hälften av tapeten sitter löst. För att slippa bredspackla köpte vi "tapetloss" från Kiilto. Värdelös! Vi sprayade, skrapade, sprayade, skrapade, sprayade, sprayade....
Två dagar med rivande och tapeten var nere. Äntligen.
Taket, lister och foder målades i vitt (Beckers, elegant aqua lackfärg antikvit), och väggar tapetserades med ljusa tapeter i grå/beige ton (beror på i vilket ljus man ser det).


EFTER

EFTER

EFTER

EFTER

EFTER

EFTER

Visst blev det som en helt ny hall? :) När man ser det såhär efteråt så är det värt allt slit.
Det är ljust, fräscht och mysigt. Det ni inte sett ännu är att hatthyllan och skostället (hatthyllan såg ni på FÖRE-bild) målades vita. Tyvärr hann jag bara slipa och grunda dem innan jag var tvungen att åka hem, så mamma ska måla färdigt dem och sätta upp dem senare.
Det jag själv tyckte var absolut tråkigast, var att ALLT som målades vitt var tvunget att målas 3 gånger, för annars lös träet igenom :/ otroligt otacksamt att måla panel!
Bakom elementet valde vi att måla vitt, det är svårt att få det snyggt med tapet om man inte kan plocka loss elementet. För att snygga till kanten satte vi dit en vit list.
Ovanför hallbyrån valde vi att sätta en fondtapet, den gick lite mer än halvvägs ner på väggen, där den grå/beigea tapeten tog över. Även mellan dessa satte vi en vit list. Tycker det blev en fin effekt :)
Dörrarna i hallen ska målas vita, men det hann jag inte med denna gången, det får vänta till nästa besök!

Mamma är jättenöjd med hallen, och tacksam för min hjälp :) Vem behöver hantverkare när man har Jenna till dotter? Hihi ;D




Partylite paket

Fia är min goda vän och stoooorkund på Partylite :)

Kom på att det var dags att visa henne lite uppskattning, och ge henne lite goda doftprover i teljus :) Och självklart är det roligare att ge bort dem i ett litet cellofanpaket :)

cellofanpaket

Slit dem med hälsan Fia, och hoppas du finner en ny favorit i dessa dofter ;)