25-år

Idag fyller jag härliga 25-år!! Många frågar, kommenterar och pikar en gammal tjej som jag på min födelsedag. Men jag kan inte annat än skratta, gammal? Haha! Jag har ju bara kommit 1/4 i livet :) jag måste säga att det känns skönt att komma upp i en ålder då folk börjar ta en på allvar, man börjar bli "vuxen". Jag jobbar i butik, och har gjort det länge, och jag måste säga att kunder tror mer på mig nu än när jag var 21. Då verkade det som dom trodde jag hittade på bara för att jag skulle ha något att säga. Men idag litar dom på mig, tror på det jag säger. Men det kanske också har att göra med att man blir säkrare med åren ;)
Läser just nu en bok som heter "50 sätt att hitta kärleken". Hittade boken på jobbet, och föll redan för omslaget. En riktig chick-lit bok :) den handlar om en 28-årig tjej, som är singel och trött på sitt liv. Hon jobbar på ett fik som servitris, men hatar jobbet. Hon vill inget hellre än slå igenom som skådespelerska, och träffa mr. Right.
En dag bestämmer hon sig för att hitta den rätta, oavsett hur mycket jobb hon måste lägga ner. Så hon startar en blogg som heter "50 sätt att hitta den rätte", och skriver om alla sina försök, allt ifrån speed-dejting till kontaktannonser.
Herre Gud vad jag har skrattat till denna boken. Den är lättsam och enkel att känns igen sig i. Hennes humor skiljer sig inte mycket från min egen bajs/kiss/snopp-humor ;)
Jag funderade också på vad det skulle stå i min kontaktannons om jag själv skaffade en. Kanske något i stil med:
"25-årig, humörsvängande, mullig tjej med dålig humor söker lång kille med grov humor och varm famn".
Haha, tja, ärlighet varar längst, eller?
Nja. Nog hoppas jag på att hitta en Karl lagom innan 30, då jag kanske har tid att leta. För just nu prioriterar jag hellre mig själv och njuter av att kunna göra precis som jag själv vill ;)
Ett stort grattis till mig själv, 25-år ung :)

Virkad elefant

Äntligen fick Julia sin födelsedagspresent jag virkat till henne :) Bättre sent än aldrig!

julia


GLAD PÅSK

Glad påsk allihopa :)

Istället för påskris har jag i år valt att ha mina fjädrar på en annan plats än i riset. Nämligen i en ljusstake :D

ljusstake

Ljusstaken heter "Symetri pelarljushållare" och är 29 cm hög. Kommer från Partylite, och kostar 599:-
Toppen på ljusstaken går att plocka av, om man vill använda den som vas istället.

glolite

Självklart har jag ställt ett "Glolite" i min ljusstake. Det fina med dessa ljus är att de lyser från toppen ända ner i botten, och ger ett fantastiskt sken i skymningen. Storleken på mitt ljus är 10 cm, och går loss på 219:- från Partylite.

fjädrar

Vita och rosa fjädrar :)



Små tavlor

Äntligen fick jag tummen ur och göra något. Har legat sjuk i någon influensa och bara legat i en vecka. Men ikväll tog jag mig äntligen i kragen och satte mig och målade :) Min syster Joanna blir nog glad när hon får veta att jag använt mig av konstnärsmaterialet hon köpte till mig i julklapp.

tavla

Ett hjärta av sten.
Storlek: 15x15 cm.
Grundmålade canvastavlan i grönt innan jag satte igång att måla (som jag tror är till min fd. bildlärares förtjusning).

hjärtan

Två hjärtan av sten.
Storlek 15x15cm.
Grundmålade denna canvastavla i rött, och det blev ett varmare intryck i bakgrunden.

tavlor

Dessa två små tavlor pryder nu en liten vägg i vardagsrummet :)

Efter att de var klara och uppsatta, satte jag genast igång med en ny tavla. En större! Men den får ni se en annan dag, för det lär ta ett par dagar att få den klar ;)