Handboll, underhållande sport eller bara en ursäkt att gló på pojkar?

Hör och häpna, många tappade hakan när jag igår uppdaterade mitt status på Facebook och meddelade att jag minsann hade kollat på hela 3 (??!!!...) handbollsmatcher på tv. Nu var det inte mitt eget initiativ, utan jag var så gott som fast framför tv:n på jobbet ;) Men 10 minuter in i matchen mellan Tyskland och Polen blev jag som förhäxad.
Jodå minsann, jag, Jenna, fastnade framför sporten. Jag fick höra argument hurvida handboll är en bra sport eller inte, då det disskuterades på min status. Jag tycker det är roligt när det händer lite, och man får se många mål på kort tid. Och att man aldrig vet hur snabbt det vänder. Man sitter uppmärksam och väntar på vem som gör mål härnäst, för råkar man kika bort från tv:n en sekund kan man missa ett mål.
I andra sporter hinner man gäspa, gå på toa och hämta chips innan det händer nåt. Man hinner tröttna helt enkelt, eller jag gör det i alla fall. Det ska vara lite go i sporten.

Något som slog mig när jag satt där och tittade var att tyskar, hör och häpna inte är så fula som jag väntat mig. Nu kanske jag låter lite väl fördomsfull, men faktiskt är det ju den fördommen vi har på tyskar. Kvinnorna går med rött, långt hår under armarna och bär inget smink. Männen ser ut som en blandning mellan skogshuggare och vikingar, fast klena sådanna.
Den myten slog de tyska handbollsspelarna hål på. Ögongodis som hette duga, de flesta i alla fall :) Så nu kanske några av mina vänner förstår min nyfunna kärlek till sporten, hihi!

Några andra män som inte riktigt ligger högst upp på vår top 10-lista i sverige är engelsmän. Vi tror de ser ut som gråa, bleka möss, eller som han den där killen i filmen "Love actually" med orange, lockigt hår och hästtänder, möjligen lite charmig men inte direkt snygg.
Den myten slog jag också hål på, och rejält.
Nu handlade detta inte om något jag sett på tv, utan när jag gick sista året på gymnasiet så åkte jag till New Castle i England och praktiserade där i 7 veckor på H&M. När man går sista året på gymnasiet ska man fylla 19 härliga år. Och vad har man för intressen när man är 19? Utforska och festa.
Så vad gjorde vi? Vi festade så klart. Många nattklubbar hann vi besöka under vår vistelse, och med krogpriserna där hade man råd att kasta loss.
I nästan varenda nattklubb stod halvnakna bartenders och serverade drinkar, både tjejer och killar. Och de anlitade inte direkt fula sådanna om man säger så. Man ville gärna beställa en redbull vodka och ett 6-pack, om ni förstår vad jag menar ;D
Inte bara bakom bardiskarna fanns dessa snygga killar, utan de befann sig överallt. Jag var helt klart chockad! Men glad ;)

Andra länder har fördommar om oss också, många tror att vi ser ut som Viktoria Silverstedt hela bunten. Eller som Anna Anka i filmen "Dum dummare". Men jag kan ju säga att så är inte fallet. Inte på mig i alla fall ;)

Visst är det väl härligt när vi kan slå hål på sådanna myter, för visst finns det snygga killar världen över. Så tjejer (och en och annan kille), det finns GOTT om gojtingar till oss alla, vi måste bara se längre än över trädgårdsstaketet!

jenna tapio

Denna bilden kan man hitta i en artikel från tidningen Smålandsposten, som gjorde en intervju med mig när jag kommit hem från min resa.
http://www.smp.se/nyheter/jenna-fick-praktisera-i-newcastle(131038).gm  <------- länken till artikeln har ni där ;)





Kommentarer
Molly Bergström, UPPSALA

Tack så mycket :D

Hur är det?

2012-01-26 22:39:13
URL: http://mooollys.blogg.se/
JennaT

Hej :) Tack bara bra här :D

2012-01-26 23:00:40
URL: http://jennatdesign.blogg.se/
Patricia♔

Så du bor också i Gbg:) Jo visst är det mysigt med snö. Det blir ju allt ljusare ute, men jag tycker nog att det kan komma lite till:)



Sov så gott..

2012-01-26 23:52:18
URL: http://patriciac.blogg.se/
Beatrice Jakobsson (foto)

sv: Vad roligt! :)

lycka till!

2012-01-27 07:40:26
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Beatrice Jakobsson (foto)

sv: verkligen :)

2012-01-27 07:40:48
URL: http://beattriicee.blogg.se/
CASSANDRA

Vinnaren är ute, vann du inte var med idag! :D

http://bruudar.blogg.se/2012/january/vinnarna-ny-dagens-blogg-1.html#comment

2012-01-27 10:42:58
URL: http://bruudar.blogg.se/
CASSANDRA

Vinnaren är ute, vann du inte var med idag! :D

http://bruudar.blogg.se/2012/january/vinnarna-ny-dagens-blogg-1.html#comment

2012-01-27 10:42:59
URL: http://bruudar.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0