Pyntat ljusfat

I mitt vardagsrum brukar jag vilja ha ett stort, stämningsfullt ljusfat. På detta stora, glasfat har jag ett stort hurrikanglasljus från Partylite som jag pyntat med fina band. Ett blockljus från Ikea, med en stjärna på, har pyntats med text av ett transferark från Slöjd-detaljer. I botten lade jag sisal istället för mossa och fyllde med diverse pynt jag hade hemma :) 


Får vänta till söndag innan jag inviger, och tänder ljusen i fatet :) 




Pyntade tändsticksaskar 4

Jag kan bara inte sluta, det är så roligt att pynta tändsticksaskar. Snart kanske jag går över och pyntar andra askar? Man vet aldrig :) 


Ny tapet i syrrans sovrum

I helgen var jag och hälsade på hos kära syster Carina :) hon ville ha hjälp att tapetsera en vägg i sovrummet, så i söndags tapetserade vi där :) 



Tapeten var från Eco och hade mönster av björkar. Skitsnygg tapet som tar in känslan av skog inomhus :) 



Pyntade tändsticksaskar 3

Som sagt, man får inte nog av att pynta tändsticksaskar :) 



Man kan dekorera sina askar med nästan vad som helst. Materialet till dessa hade jag i mina gömmor hemma ;) det mesta kommer från Panduro :) 


Pynta ljusfat

Nu börjar det bli dags att fundera på vilket julpynt man vill ha till jul. Ljusfat brukar jag alltid pynta ihop till jul, tycker det är så fint med levande ljus, och låta ljusfaten bli som små mästerverk :) 

Ett litet, svart ljusfat från Ikea blir så fint med grön mossa och svampar. Pyntet är från förra året, men den gröna mossan köpte jag i år på City gross . 
Ljuset är från Partylite, Vita snöbär glasljus, som jag dekorerat med snöflingor, transferark, som jag köpt hos "Slöjd-detaljer". 


Pynta tändsticksaskar 2

Det är svårt att sluta när man väl börjat pynta tändsticksaskar :) 

Asken med ängeln på har jag tagit hål i med en håltagare och sedan knutit fast snöret i. På asken med snöflingor valde jag att knyta snöret runt, och sedan knyta fast pärlor med stjärnor på i ändarna :) 



Pynta tändsticksask

Har börjat pyssla inför julen! Hur kul som helst :) började med att pynta små tändsticksaskar, rolig detalj att ha på bordet. Väldigt uppskattat att ge bort också! Man kan pynta med precis vad som helst på sin ask. Här valde jag ett brunt papper med textdetaljer på, stansade ut en snöflinga som jag fäste fast med tejp-kudde och dekorerade med en strass-sten. Vitt papperssnöre knuten som en rosett fick avsluta det hela. 

Vad tycks? :) 
Fler askar kommer :) 




En lampa blir ljuskrona

För ett tag sedan fick jag mammas gamla kökslampa. En grön lampa i stål med 5 "armar" till lampor! Det första jag gjorde var att måla den svart, sedan hängde jag upp den i mitt kök. Dock använde jag aldrig lampan, så jag funderade på vad jag skulle göra med den!! Min första tanke var att göra om den till en ljuskrona för kronljus. Den iden fick jag tyvärr skrota, eftersom ljusen hade kommit alldeles för nära mitt snedtak :/ men i helgen när jag och mamma var på blomsterlandet så hittade jag ljuskoppar för värmeljus, och PLING!! Ja varför inte, en ljuskrona för värmeljus :D 
Under ljuskopparna har jag ljusmanchetter i stål, som jag köpt på Maries önskedröm i Alvesta, som jag först hade tänkt ha till kronljusen. 



Så vad tycks? :)