Lite fint på kylskåpet

Min kylskåpsdörr har alltid varit lite utav en skräpsamlarplats. Menyer från snabbmatställen, fotton, kom-ihåg-lappar uppsatta med fula kylskåpsmagneter. Såg allmänt rörigt ut.
För att få det mer stilrent åkte jag till IKEA och köpte lite olika ramar där satte in min favoritbilder. Sedan köpte jag magnettejp från Clas Ohlsson som jag enkelt satte på baksidan av ramen. OBS, tänk på att tyngre ramar behöver mer magnet som kan behövas limas fast extra med ett starkt epoxylim.







Anslagstavla i tyg

Jag har länge saknat en anslagstavla där jag kan sätta upp lite olika saker jag vill ha framme. Har inte hittat någon som har fallit mig i smaken och bestämde mig då för att tillverka en egen.
Ta valfritt (lite tjockare) tyg, vik in och sy kanterna runtom och fäst öglor upptill. För att stadga tyget så satte jag en rundstav nedtill.






Skoställ för klackskor

Idén till detta skoställ fick jag i min förra lägenhet, en liten etta, där det var platsbrist. Som det skofreak som jag är, med en massa partyskor, kom jag på hur det skulle passa in i inredningen. Som en egen möbel.
Med en enkel bambustege, som finns att köpa i dom flesta byggvaruhus, och blompinnar i lagom tjocklek fastlimmade (sättlim, t ex Superfix) 10 cm ovanför trappsteget går det att hänga på skor med klack. Går utmärkt att måla i valfri färg som passar in hemma.








Provar att måla med flytande bläck



Till detta behövs: Tjockt papper, flytande bläck, penslar och vatten



Mitt påskpyssel




Hittade inget björkris i närheten och i brist på tid fick jag ta vad som fanns på tomten.





Äger inget påskpynt så jag satte igång och tillverkade eget. Det som behövs är pärlor, ståltråd och tråd för upphängning.











På långfredagen fyllde jag år och passade på att ha kalas på påskafton. Då ville jag ha lite påsktema på min dukning så jag gjorde servettringar med bordsplacering. Till detta behövs olika sorters papper, lim, pennor, sax och vad man vill ha till utsmyckning.