Mantel

För några veckor sedan fyllde vår goda vän Carloz år, och det firades med dunder och brak. 
Jag kom på den perfekta presenten till honom, en mantel! Carloz är den typen av kille som kan bära upp en mantel :) 
Eftersom jag inte visste vart man får tag i en sådan så sydde jag en! Svart på utsidan och blå på insidan fick den bli (då jag visste att det är just dessa färger han gillar), och med en knapp på framsidan för att kunna knäppa den. 
Jätteglad blev han, och mycket beröm fick jag för den. Och tack och lov för det, för mitt i syendet av manteln brann min symaskin upp *suck*!! Eller ja, kretskortet i symaskinen brann upp och rök som tusan, så in hos symaskinsdoktorn åkte han!! 

Nu får vi bara hoppas att manteln får följa med på alla Carloz mörka äventyr ;) 




Trollsländor av ståltråd

I senaste numret av tidningen "101 nya idéer" fick man lära sig hur man gjorde insekter av ståltråd och najtråd. Jag blev med en gång förälskad i en trollslända och var tvungen att prova att göra denna. Dock hade jag bara vanlig, ganska tunn ståltråd, men det fick duga :) eftersom jag använde så tunn ståltråd så fick jag tvinna fast grillpinnar under trollsländorna så jag kunde sticka ner dem i jorden :) nu vill jag ha dem ute ett tag så de kan rosta och bli lite snygga ;) 
Vad tycks?! :D 




Äppelmos

Mammas trädgård har nästan svämmat över av goda äpplen, och jag ville ta tillvara på dessa. Så jag har gjort 3 stora satser med äppelmos :)
Hur enkelt som helst, bara äpplen, socker och vatten! Det enda som är lite jobbigt är att skala alla äpplen...
Frysen är full så jag har nog äppelmos till hela hösten och vintern :)


Decoupage

För ett tag sedan fick jag blåa glasburkar från min syster Carina, som hon ändå tänkt kasta. Jag provade att limma på servetter på dessa, några jag hade hemma som inte var så himla fina. Jag blev inte nöjd med resultatet, så jag målade dem vita, och började om. Denna gången med jättefina servetter som jag köpt på Maries önskedröm i Alvesta :)
Nu blev resultatet så mycket bättre, dessa ska stå på hyllan vid min pysselhörna :D


Nya köksmöbler

I somras fick jag köksstolar från min goda vän Majsan :) de var furufärgade med svart tygsits. Jag gjorde om dem och målade dem i vit, högblank färg och klädde om sitsen i turkos/grönt medaljongmönstrat tyg :)
Till dessa ville jag ha ett lite gammaldags bord, så jag sågade loss virke från en pallkrage och skruvade ihop med tunna reglar på undersidan. Jag köpte 45x45 reglar från K-Rauta och målade vita. Min kära bror hjälpte mig att få fast benen på bordet med hjälp av beslag från Ikea :)
Skivan betsade jag sedan vit och lackade med halvblank lack. Ytan på bordet har min kära mor hjälpt mig att slipa, men vi lämnade lite ruffa, slitna ytor och kvistar för att få bordet att se lite gammalt och slitet ut :)
Jag blev hur nöjd som helst med mina nya köksmöbler, och inte kostade det mig många kronor heller :)