Saker från förr :)

När jag går runt och grejar hemma hos mamma, hittar jag lite roliga saker. Bland annat dessa som jag gjorde på gymnasiet, i bilden. Mamma samlar på änglar, så det blev ängla tema på allt som gjordes då.



Ängel gjord i hönsnät, inklädd i vitt silkespapper.



Vingarna är klädda med vita fjädrar. Hjärtat ängeln håller i och kjolkanten är glaspärlor på ståltråd.



Ängel i lera, målad och glaserad.



Från sidan.



Nalle i lera, målad och glaserad.



Från sidan.




Renovering/målning hemma hos mamma

Renoveringen hemma hos min mamma pågår för fullt. Det fixas både inne och ute, och det som än så länge är färdigmålat är trappen vid entren.



Före



Före



Efter



Efter



Efter.
Räckerna och sidorna är först grundoljade med Beckers grundolja V, sedan laserade med Beckers Elit lasyr, vit. Trappstegen och golvet är oljat med pigmenterad Elit träolja, blyerts.


Virkat lejon

Köpte ett virk-set från Panduro med Amigurumi djur, och gjorde i morse klart detta lilla söta lejon :)
Hade lite problem med virkningen, eftersom garnet som kom med förpackningen bara delar på sig hela tiden, men efter många om och men så mblev den tillslut klar :) Fler djur kommer under veckan!





Armband

Ännu ett armband i makrame. Men detta bling-bling armband är till mig själv. Alla de andra har jag gett bort :)


Virkad nalle

Kämpar på med mitt virkande, och det blev en nalle till :) Jag kallar den mitt lilla hjärta. Mönstret hittade jag på www.garnstudio.se men har gjort om och ändrat lite.



Ca 20 cm hög. Garn köpt från Ö&B. Fylld med bomull, som jag lindat in i svart nylonstrumpa, så det vita inte lyser igenom nallen. Jag har alltid tyckt att knapp-ögon på nallar är gulligt, så han fick sådanna. Och ett litet hjärta sydde jag på hans bröst :) Lite söt blev han allt.


Armband

Knöt två armband till. Den med gröna pärlor till mamma och den med svarta till Ronja.



Knytna i makrame. Vaxad svart bomullstråd och pärlor från Panduro.


Hängsmycke i modell-lera

Här kommer det utlovade hängsmycket. Jag skrattade ganska gott när den var färdig, för hon är inte riktigt lika prinsessan i Super Mario :) Men till mitt försvar så är det ganska pilligt att göra små saker och detaljer med modell-lera. Jag ska lite enkelt bara hänga den på ett läderband.
Hoppas jag kan bjuda er på ett gott skratt i alla fall :)





Ca 7 cm hög, och inuti har man fått stötta henne med tandpetare.


Armband

Igår var jag p Panduro med min bästa tjejkompis. Man blir helt galen när man går runt och tittar på allt där inne, och nu hade de 50% på massor av varor dessutom. Jag hittade ett "gör ett lyckoarmband i makrame"-kit som jag bara var tvungen att köpa. I förpackningen fanns beskrivning, och material för att göra ett armband. Så jag köpte pärlor och mer band så jag kan knyta fler. Först var det lite svårt att förstå beskrivningen, men när man väl hade kommit igång gick det som på räls.
Jag köpte också lite fina träpärlor, de är väl tänkta till barn, men jag kan ju int motstå rosa. På dessa blev det ett traditionellt pärlarmband.





Armband i makrame, med gröna pärlor. De två snörena fungerar som en dragsko, för att öppna och stänga armbandet. Här har jag använt svart vaxad bomullstråd och plastpärlor.



Denna modellen följde med i förpackningen. Denna är gjord med svart blank nylontråd och metallpärlor. Öppnas och stängs på samma sätt som armbandet ovan.



Träpärlor på elastisk tråd, som öppnas och stängs med hjälp av plastlåset. Barnsligt, gulligt och ROSA :)
Kommer nog bli min sommarfavorit!


Örhängen i modell-lera

Ända sedan jag var barn har jag alltid älskat tv-spel, och Super Mario har alltid varit en favorit. Så när jag satt och pysslade idag, och skulle göra lite smycken hämtade jag insperation från just detta spel :) Ett par örhängen blev det minsann, Mario och Luigis mössor. Jag gjorde också ett halsband, med prinsessan, men hennes ögon måste målas i morgon, så den får ni vänta med att se.







Modell-leran hittade jag och syrran på Coops fyndhörna för 10:- , örhängeshållarna köpte jag i ett "göra smycken"-set från Panduro.


Renovering hos mamma.

Under en veckas tid har jag målat och pysslat hemma hos mamma. Hon har även haft en snickare här som gör lite större byggen, så när han sätter lister och foder, går jag efter och målar och gör fint :)
På sin inne-altan (eller pensionärs-kuvös som mamma så fint kallar det), finns det en skärm som fungerar som en avdelare till en förvaringshörna. Den tryckimpregnerade färgen är lite tråkig mot de annars vita väggarna, så vi valde att lasera den vit.



Såhär såg det alltså ut från början.



Och såhär ser det ut när det var klart :)


Tårtfika hos bästa väninnan!

Min bästa kompis, Alexandra, är en mästare på att baka tårtor. Hon hade lovat mig en tårta i födelsedagspresent, men nu bor vi tyvärr 30 mil ifrån varandra, så när jag äntligen fick tid att komma ner på besök, så bakade hon min efterlängtade tårta.
Glöm inte att kika in på hennes blogg där alla tårtor finns att kika på:
www.tartfroken.blogg.se




Rosa var en självklar färg på min tårta :) Och hon vet att jag gillar skor och handväskor!



Inuti hade hon färgat bottnarna så en festlig överaskning uppenbarades när man skar i tårtan. Smakerna var vitchoklad och lime, och det var som att stoppa en bit av himlen i  munnen :)

Så TACK kära Alex för den fina tårtan <3


Renovering av kök

Min syster anställde mig som hemma-fixare nu när jag ändå har sommarlov... Jag skulle bara sätta lister i lägenheten, olja altanen och måla listerna i köket.. Det slutade i ett helt renoverat kök! Jag och syrran vill ju alltid göra liiiiiiite mer än vi ska :)



Här har jag precis spacklat deras fula lister i köket!



Fula tapeten i köket vi valde att måla vit.



Satte min storasyster i lite målar arbete.. Själv höll jag på att måla taket!



Det såg så tråkigt ut ovanför deras skåp :(



Jajamän, trots en väldigt dålig Rusta tapet, som bara smulade sönder, så fick jag upp fondväggen. De svarta listerna är målade med svart lackfärg 70 från Beckers (vattenburen).



När jag även fick dit golvlister så ser det mer färdigt ut!



Sådär nånting :) Fick inte med alla lister som sattes i resten av lägenheten, men det är å andra sidan inget som är roligt att kika på!


Altan, renovering och behandling...

Min kära syster och hennes familj kände för ett år sen att dom inte ville ha en altan som bestod av betonggolv... Då kom Jenna till undsättning ;) Vår kära bror räknade ut hur mycket virke som behövdes för att täcka deras altan, och jag byggde ;) Såhär blev det:



Börjar mäta lite...



Lite kvar, men ni ser ju ungefär hur långt det är...



Här sågar jag för fulla muggar...



Såga, såga, såga....



Tadaaaaa....



Det blev lite virke över, så på min systers begäran så byggde jag en bänk...

Anledningen att jag lade ut detta inlägget är för att jag oljade just detta virke i morse :)