De virkade vännerna




Min systerdotter/guddotter på besök

Idag fick jag den stora äran att passa min systerdotter Julia :) Jag passade på att ta lite bilder på sötnosen :D

julia

Ni minns väl min virkade elefant Schnalis? :)

julia leker

Tur att det finns något att leka med hos moster :)



Sötnos <3

dansa

Julia älskar att dansa :)



<3



Sötare får man ju leta efter :)

Nu är jag trött efter allt lekande med lilla Julia :)


Förnya köket lite :)

I två dagar slet jag med att förnya köket lite. Taket fick målas, det var fullt med fläckar och hade börjat gulna. En fondvägg med en metallic-tapet sattes upp, och jag möblerade om lite. Listerna målades också, blanka :)



FÖRE



FÖRE



EFTER



EFTER

Tapeten var en utgående modell som jag köpte på K-Rauta.
Väggfärgen är från Beckers, halvmatt 20, kulör "Dick".
Lister, elegant aqua lackfärg, blank 70, från Beckers.
Takfärg, matt 7, Beckers.
Takkronan är målad med svart lackfärg från Beckers (den gamla lösningsmedelsburna varianten, den flyter ihop så fint när man målar med den).

Möblerna i köket målade jag om för länge sedan. Men de är målade med svart lackfärg, och sedan lackade med båtlack för att få en spegelblank finish.
Bordsskivan och stolssitsarna är målade med metallic-färg i kulören "kanel" från Beckers, och är sedan lackade med båtlack. (egentligen är det "förbjudet" att måla lösningsmedelsburet på vattenburet, men jag provade, och det har hållt bra. Viktigt att låta det torka ordentligt först bara).



Partylite

Igår fick jag en väska från Partylite :) En rullväska i hårdplats som man kan ha sina visningssaker i. För att få väskan skulle man värva någon till Partylite, någon som själv ville börja sälja :) Jag värvde Bea! Hon fick ett paket med massor av produkter, till ett värde av 4400:-, under hennes startvisning sålde vi ljus och tillbehör för hela summan, så nu äger hon allt själv.
De första 3 månaderna man "jobbar" inom Partylite får man massor med pepp-presenter beroende hur högt man klättrar på ett program. Jag har redan (4 månader) hunnit samla ihop en halv garderob med produkter, som jag kan ta med på visningar eller ha hemma som prydnad :) Jag bara äääääälskar det.
Så, väskan var en del av stegen,  och det steget som jag mest såg fram emot att klara, för väskan är väldigt smidig och lätt att ha med sig :) Så nu håller jag tummarna för att Bea ska klara samma steg, så hon också får väskan.

partylite väska

Såååå fin :)

På torsdag håller jag själv ljusparty hemma hos mig. På mina visningar är det lite special, jag håller lotterier och tävlingar utöver den ordinarie visningen. Så det finns massor att hämta :) Jag har även många bra erbjudanen på produkter och produktpaket. ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Är ni själva intresserade av att få ett produktpaket för 4400:- och börja på Partylite kan ni kontakta mig på mailen (som ni ser högst upp i bloggen, under min profilbild).

Är ni intresserade av att ha ljusparty, där jag kommer och visar er produkter och doftprover, så maila mig gärna då med. Du som väljer att ha party har också massa att vinna, kika in på:
http://www.partylite.se/sv/vaerdinna-foer-en-visning/vaerdinneprogram.html


Virkade bebisskor

Två av mina fd. arbetskamrater fick barn för ett par dagar sedan, en liten flicka :) Jag ville ge dem något personligt som jag gjort till barnet, så jag virkade ett par skor. Mönstret har jag fått av min mamma, hon hittade det i en Allers tidning.

virkade skor

bebisskor

barnskor

skor

Söta va?
Det tog lite över 8 timmar att virka dem. Garnerna (rosa, lila och ljusrosa) kommer från Stoff & Stil, snörerna hade jag hemma i sylådan.

De nyblivna föräldrarna blev glada för presenten, och jag hoppas de kommer att användas flitigt :)
Ytterligare ett STORT grattis till er :)


Virkad mössa

Hejsan allihopa! Förlåt att jag varit lite dålig på att uppdatera, men idag var min första lediga dag på nästan två veckor. Så jag har haft ganska fullt upp. Jag har dock hunnit virka på en mössa ett par kvällar, till en arbetskamrat. Hans fru älskar mössor, och de ska på rollerderby i helgen, så han beställde en mössa till henne. Den skulle vara svart och fnittrigt mörkgrön (haha), och fick gärna vara glittrig. Mössan skulle påminna om en hjälmtrosa, med en rand tvärs över huvudet.

Med denna beskrivning gjorde jag en mössa. Nästan 10 timmar tog det, men det var det värt, då jag tror han blev ganska nöjd :) Och här har ni resultatet

virkad mössa

svart/grön mössa

blomma
Gullig va? :)

Jag lovar att skärpa mig, och jag ska försöka varva jobb och hobby, så jag i alla fall kan uppdatera något här varannan dag ;)


Halsband

Blev färdig med ett halsband till igår kväll :)

halsband

pärlor

hänge pärlor

Hälften av pärlorna kommer från Panduro, och hälften har min kära mor köpt till mig i Finland ♥


Halsband

För ett par dagar sedan blev jag sugen på att pärla, så nu har pärllådan legat framme ett par dar. Resultatet, ett halsband :)

halsband

pärlhalsband

hänge

Pärlorna, låsen och beskrivningen kommer från Panduro outlet i Ullared :)