Min rosa resa hem :)

Satt på tåget hem till kära Göteborg i dag. Slog mig när jag satt där att jag hade hela 5 rosa saker på mig. Min handväska, mina skosnören, min mp3, min klänning och till sist mitt rosa armband. Att jag älskar rosa kan väl ingen ta miste på? ;D


Lite sommar-slöööö!

Hej allihopa :)

Under sommaren, när jag inte går i skolan, jobbar jag på K-Rauta, heltid. Blir inte så hemskt mycket tid över till att pyssla och måla. Jag virkar på en bläckfisk (är söt, fast det kanske inte låter så), men det blir bara en liten stund då och då. Jag har sy-projekt och målerier i tankarna, men tiden räcker inte till. ¨Så ni får ha lite överseende med att bloggen kanske inte uppdateras så ofta just nu :)

Tänkte i alla fall lägga upp en tavla på bloggen som jag skulle lagt upp för länge sen. Gjorde den i våras i skolan, där vi fick en uppgift att måla av en valfri konstnärs tavla. Jag valde en konstnär som heter Leonid Afremov. Hans målningar är väldigt färgrika och vackra. Han använder sig av palett-kniv när han gör sina tavlor, alltså inte pensel. Jag provade lite att använda palett-kniv, men det var inte mitt sätt att måla, utan jag bytte ganska snart till den gamla hederliga penseln :) Så här kommer min tolkning av hans tavla!



Målad med akrylfärg på canvas tavla.


Trolldeg

Tisdag kväll var jag hemma hos min kära vän Ronja. Där blev det ett par glas vin och en stoooor sats med trolldeg :) När  vi väl gjort klart och gräddat alla gubbar målades de med hobbyfärg.





Lite blandat med mina och Ronjas figurer :)



Målarverkstaden :)



Alla mina figurer, målade och klara :)



Min favorit, Pringels-gubben :)



Ett gyllene får.



En ängel till min änglasamlande mamma :)


Vi gjorde en dubbel sats med trolldeg, enligt receptet här:

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme.


Virkad nalle

Än en gång har jag virkat en nalle :) Men denna har jag gjort till min lilla söta systerdotter. Mönstret har jag hittat på www.garnstudio.se och garnet handlade jag på Klädkällaren i Göteborg.



Ca 14 cm hög. Garn: Marks & kattens


Smycken

Efter ett besök på Panduro outlet i Ullared har jag en del pärlor och smyckesset. Så jag passade på att göra ett armband och ett par örhängen till min goda vän Kicki som jag skulle hem till igår :)







Alla delar till smyckerna är köpta på Panduro, sedan får fantasin sköt resten ;)


Lite sommar foton med systemkameran!
















Alla bilder tagna med systemkamera i mammas trädgård!