Virkade grytlappar

För ett tag sedan såg en kompis ugglorna jag gjort av African Flowers, och frågade om jag inte kunde göra sådana till henne, fast större, som grytlappar. 

Jag utgick från en blomma i mitten och virkade den sedan större tills jag fått en bra storlek, sedan var det bara att hitta på resten :) hade inget mönster utan gjorde lite som jag ville allt eftersom :) 





Virkad fodral till vinflaska

Min älskade syster Carina har fyllt 35 år, och vi firade henne i lördags. Jag köpte en fin flaska vin till henne, men kände ändå att jag ville göra den lite personlig, så jag virkade ett fodral till den :) 

Sidenbandet upptil drar åt öppningen, så man kan lätt ta av den och sätta den på en annan flaska!
Jag blandade både fasta maskor, halvstolpar, stolpar och luftmaskor lite efter eget smak och tycke. Hade inget mönster utan måttade efter flaskan :) 



Ugglekudde

För ett par veckor sedan var jag, mamma och min syster Sabina på "Stoff & Stil" på Bäckebol. Där fick jag syn på en jättefin ugglekudde :) kudden var sydd av olika stuvbitar som man pressat fast med vliesofix. Jag blev så himla sugen på att prova själv, så jag gjorde ett mönster och provade. Fick ta det tyg jag hade liggande hemma, vilket var lite udda färger från Ikea ;) 

Först gjorde jag mönster av mönsterpapper. 

Sedan klippte jag ut tyg och vliesofix och satte fast ansiktet på ugglan. Sydde på knappar till ögon, och till sist sydde jag ihop kudden. Baksidan har längre tåg som sytts omlott så kudden stannar kvar i.

Jätteroligt att sy denna. Nästa gång ska jag sy den med lite finare tyg och göra lite större ögon tror jag :D 




Virkad trasdocka

Idag har jag varit på min systerdotter Julias 4-års kalas :) från mig fick hon en sagobok och en virkad docka! 

Jag hade inget mönster till dockan utan virkade lite efter eget huvud! Eftersom jag virkade och virkade om så skrev jag tyvärr inte ner något mönster :/ 

Nu hoppas jag bara att lilla Julia gillar den och leker med den :)