Virkad ängel

Fick ett mönster från min kära mor för ett tag sedan, som hon hittat i Allers :) mönstret var enkelt att följa, och denna blev klar på ett par kvällar! 


Kanske ska denna ängeln få pryda julgranen i år? :) 



Virkade rosa Converse

Fick en beställning på rosa virkade baby-Converse :) lika kul varje gång att virka dessa! 


Vill du beställa virkade baby-Converse så virkar jag gärna upp ett par i valfri färg. 300:-/par. 



Virkad tutte

Det är väl ingen som har missat att vi har bröstcancermånad i oktober, och därför ville jag prova att virka något jag aldrig virkat tidigare. Nämligen en tutte :) mönstret kom jag på själv. Det enda som behövs är lite restgarn i beige och rosa.


Jag gjorde den såhär:
Ovandel: Virka 2 luftmaskor, virka 6 fasta maskor i andra maskin från nålen. Virka sedan 2 fasta maskor i varje maska (totalt 12 maskor). Virka sedan "1 fast maska, 2 fasta maskor i nästa maska" varvet runt (totalt 18 maskor). Fortsätt sedan öka i var tredje maska ett varv, var fjärde maska ett helt varv och sist i var femte maska i ett varv (totalt 36 maskor).
Virka sedan 7 varv utan att öka. Avsluta med smygmaska.
Botten: virkar man på samma sätt fast utan de 7 varven i slutet.
Bröstvårtan: gör två luftmaskor med rosa garn. Gör 4 fasta maskor i andra maskin från nålen. Gör 4 fasta maskor. Öka sedan 2 fasta maskor i varje maska (totalt 8 maskor). Öka sedan varannan maska (totalt 12 maskor). Avsluta med en smygmaska.
Sy fast bröstvårtan på toppen av ovandelen. Fyll tutte med vadd och sy sedan ihop botten med kaststygn, fäst alla lösa trådar!

Tadaaaaaa!! Din alldeles egna virkade tutte ;) 


Decoupage

I ett tidigare inlägg gjorde jag decoupage på glasburkar. Jag slutade inte där ;) fortsatte på "lakritsal"-burkar, ni vet de där stora som innehåller 10 rör med lakritsal. Först målade jag dem vita ett par gånger med akrylfärg och sen lackade jag på servetter med vattenburen lack :) även på en liten träburk jag fick av mamma för ett tag sedan :) hur kul som helst!!! 






Födelsedagskort

Igår fyllde min älskade vän Linda år och det firades med en tjejmiddag hemma hos henne. Hur mysigt som helst hade vi :)
Eftersom jag vet att Linda älskar doftljus (precis som jag) så pyntade jag ihop ett litet ljusfat till henne, och självklart, ett egengjort födelsedagskort :) 



Ljus från Partylite, ljusfat från Living & Room, pynt från blomsterlandet och G-kås. Material till kort från Panduro. 


Ljus

Jag eldar väldigt mycket ljus hemma hos mig, och inte vilka ljus som helst, utan ljus från Partylite. Och för varje ljus som man eldat upp blir det en liten stump kvar i botten, dessa har jag sparat i en liten låda här hemma. Och nu när jag fick ihop tillräckligt med ljus så gjorde jag nya :D 
Jag smälte alla små delar i ett vattenbad på spisen (man får ha tålamod, det tar lite tid). Sedan letade jag fram glas som det tidigare varit ljus i. Jag tog vekar från votivljus (också från Partylite) då jag inte orkat ge mig på jakt efter sådana. Jag limmade fast veken i botten av glasen med lite av den smälta vaxen, och sedan fyllde jag glasen. Hela 4 glas med ljus fick jag ihop. Jag smälte även ner ljusen som jag tog vekarna ifrån. 
En helt ny doft blev det på ljusen då alla stumpar var av olika doft :) 
Det är kul att återvinna ;)