Sticka sjal

Idag var jag och min syster Sabina på Stoff & Stil i Bäckebol och handlade lite :) Hon skulle ha garn till elefanten som hon ska virka nu, och jag skulle ha garn till en sjal. I boken "Galen i garn" hittade jag ett enkelt mönster på en sjal i Mohairgarn.



Man använder sig av stickor nummer 9 till ett tunt Mohairgarn, då blir det en luftig och tunn, fin sjal. Detta är ett bra projekt för den som inte är en van stickare, som jag. Jag har inte stickat så många grejer, utan är mer inne på virkning. Men denna är enkel och rolig att göra, och man behöver inte sitta och räkna maskor och varv, utan man ökar bara en maska för varje varv, och sen är det bara att göra vanliga, räta maskor.

Vi passade också på att gå in på Ikea när vi ändå var i Bäckebol, jag köpte lite tyg som jag ska göra lite nya tygkassar på. Förhoppningsvis hinner jag sy dem i helgen, har så mycket på gång nu, det är rena verkstaden i min lägenhet, haha!


Virkad elefant

Nu är den äntligen klar efter många timmars arbete :)



Randig elefant. Ca 45 cm lång.



Framifrån.



Garnet och mönstret har jag köpt på Stoff & Stil på Bäckebol, Göteborg.



Här ligger elefanten bredvid nallen jag fick av mamma och syster Carina när jag låg inne på sjukhus :)

Det tog längre tid än jag trodde att virka denna. Startade med den för flera veckor sedan. Min syster Sabina ska snart göra samma, just nu håller hon på att virka en gris (mönster också från Stoff & Stil) som jag sedan ska låna mönster på och göra :) Men först ska jag virka färdigt vantarna jag börjat på.



Tryck med linoleumplatta

Vi fick i uppgift i skolan att göra ett tryck med linoleumplatta och färg. Jag har ju varit borta från skolan nu när jag varit sjuk, så jag passade på att göra uppgiften hemma nu under dagen. I morse var jag på In-ex och handlade en linoleumplatta och linoleum knivar. Skissen till trycket hade jag gjort innan jag blev sjuk, så den hade jag redan färdig. Det var en styrd uppgift, som var att göra ett porträtt av sig själv.



Här är min skiss. Först fick vi skissa upp den i blyerts, och sedan fylla i den med tuschpenna. Jag ser alltid arg ut när jag försöker måla av mig själv, haha, eller i alla fall väldigt allvarlig.



På baksidan av sin bild skulle man sedan täcka hela pappret med en oljepastellkrita. När man sedan satte pappret på linoleumplattan och fyllde i konturerna på sin bild, blir det ett avtryck på plattan.



Med hjälp av linoleum knivar karvar man ut mönster i linoleumplattan. Det är svårare än det ser ut ;)



Jag provade att trycka på akvarellpapper med svart väggfärg som jag hade hemma. Olika mycket färg vid de båda omgångarna.





Dessa provade jag bara lite hemma. Jag ska göra trycken i skolan också, efter konstens alla regler :)



VIP-kväll på Topshop

Ikväll har jag och min systerdotter Bea varit på Topshops VIP-kväll :) Det skulle börja klockan 19:30, vi var där en kvart tidigare, men inte tidiga nog av kön att bedömma. En lååååång kö ringlade sig utanför affären och en bra bit längs med gatan. Det tog inte många minuter innan kön var minst lika lång bakom oss som framför oss. När vi väl kom in, efter en halvtimme i Göteborgs bitande vindar möttes vi av ett hav av människor, hög musik och tropisk värme. Så fort vi kom ner för rulltrapporna stod en tjej och delade ut iskalla päroncider. Vi tog glatt emot våra flaskor och följde strömmen mellan gångarna, annat kunde man inte göra, för det var fullt i butiken. Efter en stund hittade jag en klänning, och norpade åt mig en eye-liner innan vi ställde oss i den långa kön fram till kassan. Det var nämligen så att den utlovade goodie-bagen som alla var ute efter fick man inte förrän man visade upp sitt kvitto till en trevlig tjej en bit ifrån kassan. Man såg nästan paniken i folks ögon då raden med goodie-bags sakta men säkert började sina. Inbjudan man fått via e-post informerade nämligen om att antalet goodie-bags var begränsade. Jag fick som tur väl är en, och vi skyndade sedan snabbt ut till den efterlängtade kylan, kläderna satt som klister på kroppen efter all trängsel.



Goodie-bagen med lite småplock i. Jag är helt galen i tygpåsar, vet inte riktigt varför, men tycks aldrig få för många. Så denna hamnar i den samlingen.



Mitt inköp blev en klänning och en eye-liner :)




Hissa eller dissa mina nya brills :)

Köpte från H&M:s hemsida dessa stoooooora brillor :)



Hissa eller dissa :) Jag gillar dem, eller ja, lite. Eller, de är ful/snygga kan man väl säga :) Min systerdotter Bea blev kär i dem och ville knappa hem ett par, men då var de slut i lager.

Ikväll blir det VIP-kväll på Top-shop Arkaden, jag och Bea ska dit :)


Virkar :)

Här hemma i soffan har det virkats så fingrarna glöder ikväll. Med Jeff Dunham i bakgrunden på tv, har det varit riktigt trevligt och avkopplande att bara sitta och pyssla. Nu är jag såklart dö-trött, men vill bara visa er hur långt jag lyckats komma :) Den ena delen gjorde jag visserligen innan jag blev sjuk.



En riktigt färgglad liten sak. Vad det ska bli får ni se när det är färdigt, men ni kanske kan gissa vad slutresultatet ska bli? Väldigt roligt att virka med alla färger, känns som man pysslar på en regnbåge ;)

Jag har också idag beställt en Iphone 4, så snart ska jag kunna blogga direkt via telefonen. Då kan jag uppdatera när jag är i skolan eller nån annan stans långt ifrån min dator :) Många som har påpekat att det är dumt att ta en 4 nu när 5:an kommer snart. Men för det första så VILL JAG HA DEN NU, för det andra kommer 5:an vara dyrare när den kommer och för det tredje så lär det ändå komma en 6:a efter den. Då kan jag uppdatera till den när jag betalat av min, och sen hånle åt de som har 5:an :) Höhö!

Men nu lite skönhetssömn. Natti natti :)


Tillbaka igen :)

Nu är jag äntligen mig själv igen och orkar ta tag i livet igen ;) Har inte gjort många knop under dessa två veckor som varit, legat och kurerat mig och tagit hand om mig själv. Så allt annat har kommit i andra hand.
Men nu är jag äntligen igång igen :) Ska till skolan igen, pysslar med lite saker. Har dock inget färdigt ännu som jag kan visa här inne. Men däremot kan jag visa en fin present jag fick av mammas kusin från Finland :)



En rosa Marimekko sjal, och jag ÄLSKAR den :) Tack så hemskt mycket Sirpa, jag blev jätteglad för den!






Kurerar mig i soffan och målar naglar :)

Jag har tyvärr varit lite dålig med att uppdatera bloggen just nu, men jag ligger hemma och kurerar mig. Så när man ändå bara ligger här kan man passa på att piffa till naglarna lite :)



I dag blir det lila/svarta grafitti naglar :)



Såhär tråkiga såg mina omålade naglar ut :/



Så här fräckt blev det :)



Närbild :)

Så, underlack 1 gång, lila nagellack 2 gånger, grafitti 1 gång och överlack 1 gång.


Syrran Sabina gästbloggar

Vilken stor ära för mig att få vara den första gästbloggaren på min systers härliga sida. Självklart så ska jag följa min systers inriktning och ta upp ämnet handarbete.

Jag har under mitt vuxna liv sysselsatt mig med olika saker som kräver fingerfärdighet. Dekorationsmålning på trä och porslin, sy gardiner, sy korsstygn på tavlor och dukar, sticka halsdukar osv, och virka dukar. Men nu för första gången fick syrran, Jenna, mig att börjar virka något annat. Min dotter köpte garn och en virkbeskriving på en gris. Jag köpte eget garn och lånar dotterns beskrivning på grisen. Tänkte att det skulle bli en lätt match med tanke på att jag ändå har en virkvana i grunden. Ack, vad jag bedrog mig! Kan säga att det är något helt annat mot en dukbeskrivning. Har slitit mina gråa hår mer än en gång. Och jag som har en himmelsvids tålamod har haft lust att kasta skiten åt helvete. Nu var jag ironisk när det gäller tålamodet, hahaha, för det har jag verkligen inte!



Syrran var bortrest ett par dagar och kom hem igår igen, under den tiden satt jag och klurade på hur i helskotta trynet skulle virkas. Ringde till och med mamma i småland för att be om hjälp, hon sa att jag fick prova mig fram. Efter en timmes slitande fram och tillbaka, garnet var helt krulligt av mina försök, så gav jag upp. Svor över att syrran inte var hemma och kunde hjälpa mig, försökte mig även på att börja virka på ett ben istället. Det gick inte bättre det heller. Då slängde jag undan skiten och satte igång med att fortsätta på stickningen av min sjal. Började på den förra vintern och i år har jag inte ens haft lust att ta fram den för att fortsätta. Men nu i brist på annat framför teven så fick jag gjort ganska många varv, varje varv är väldigt långt och jag använder rundstickor eftersom det ska bli en trekantig, stor sjal. Någon gång ska jag väl bli klar med den, men vilken vinter vet jag inte. Haha.





Min lillasyster har nog aldrig lärt mig något innan, men när det gäller virkning så är hon jäkligt duktig. Hon lär mig något denna gången och är till stor hjälp när jag fastnat! Jag är så imponerad över hur hon kommit igång med alla möjliga projekt, som jag inte ens visste hon hade talang till. Visste ju att hon var händig när det gällde att renovera och bygga. Men detta som hon har lagt in i bloggen om var en stor överraskning. Kan ärligt säga att jag är stolt över hennes iver att lära sig  nya saker. Hon har även fått mig att vilja sysselsätta mig med händerna ju. Tiden går så fort när man sitter och virkar, ännu bättre att jag får sysselsätta hjärnan med att koncentrera mig på en beskriving. Även om jag har svårt att komma ihåg vad jag är någonstans ibland. Första gångerna repade jag upp allt tills syrran visade mig hur man kunde räkna hur långt man hade kommit. Hrmm, jag är lite väl seg i skallen ibland. Men jag ger mig inte för jag ska lyckas. Nästa projekt efter grisen blir en elefant som syrran virkar på just nu. Jag har blivit virkbiten och är glad för något att sysselsätta mig med framför teven på kvällarna.

Vill tacka min syster för att hon har tålamod att hjälpa mig med det jag gör, samt att hon lär mig. Det är guld värt för mig. Inte illa att lära sig något nytt när man är 38 år fyllda.

Hoppas ni har lika stor glädje av att se hennes alster här på bloggen som jag har. Det är lika kul att se när hon gjort något nytt hemma eller i skolan. Framför allt har hon hittat sin nisch i livet, hon gör något hon brinner för. Tänkte först att hon var galen som gav upp sitt jobb och en fast inkomst för att börja studera. Men trivs man inte med vad man håller på med så är det nog rätt sätt att göra. Hon har ju bara sig själv att tänka på och då är det nog värt att leva som en fattig student. Framför allt få hålla på med något man älskar. Du är en av mina idoler syrran ♥

Nu tackar jag för mig och även syrran för att jag fick besöka bloggen på ett annat sätt denna gången. Hoppas bara att ni inte tyckte mitt inlägg var för tråkigt. Jag är inte alls i samma kaliber som min händiga syster.

Trevlig helg på er. Kram Sabina (Jennas storasyster)



Boktips!

Nu när jag ligger hemma och är sjuk hinner jag läsa lite. Läste ut en bok som heter "Stjärnfabriken" av Clare Naylor & Mimi Hare. En riktig chick-lit bok som man lätt lever sig in i. Boken handlar om en tjej som byter arbete från politiken till att bli sekreterare för en producent i Hollywood. Påminner lite grann om "Djävulen bär Prada", en bok som jag förövrigt har läst ca 8 gånger och den är lika bra varje gång. Så har ni läst den så kommer ni garanterat att gilla denna.



Ett tips jag fick av min gamla arbetskamrat, mot förkylning. Varmt vatten med ingefära och honung, gör susen. Sedan berättade damen i mataffären att man också skulle ha i några skivor citron. Fungerar jättebra mot en ond hals :)
Tack för det tipset!




Virkad korg

Tyvärr har projektet "färgsätt Göteborg" blivit lite försenat. Jag har åkt på någon form av influensa och kommer inte riktigt upp ur soffan. Så tyvärr får ni vänta ett par dagar innan jag kan påbörja det projektet.

Men jag tänkte i alla fall lägga upp en korg som jag virkat. Denna kommer från boken "galen i garn", precis som mattan jag gjorde :) Man får mersmak för det här med att virka med tyg när man väl börjat.



Jag rev upp svart tyg, detta köpte jag på Ikea för ett tag sen.



Man virkar utifrån en ring. Jag använde virknål nummer 8. Den rosa hårnålen som sitter mitt i arbetet använder jag mig av för att veta vart jag börjar varvet någon stans, så behöver jag inte räkna så mycket :)



Korgen fungerar bra till att lägga spel och speldosor i :)



Så, tack vare korgen blir det lite mer ordning på bänkarna. Min fina tv-vägg som min bror var så snäll och byggde till mig i vintras :) Man får verkligen plats med allt på den :) Och så tapetserade jag tv-väggen i samma bruna tapet som fondväggen har i vardagsrummet. Det var min kära bror som kom på den lösningen, då jag bara har enkelgips i lägenheten, och tvn som skulle upp på väggen var ganska tung. Sedan har jag begränsat med plats i min lägenhet.

Nu hoppas vi att jag blir frisk snabbt så jag kan fullfölja mitt projekt, är laddad som tusan :D



Mega Mystery

Var i affären med syrran idag, när vi stod i kassan fick jag syn på en ny sorts tuggummi. Tidigare har jag varit berodende att Stimorol senses vattenmelon., och nu såg jag att de kommit med en ny smak. En "mega mystery"-smak. Jag kunde bara inte låta bli, utan var tvungen att ha dem. Jag kan bara inte sätta fingret på vad de smakar, men goda som sjutton är de i alla fall :)



Härligt färgglatt paket :)



Såååååååå goda :)



Sedan är jag också hemligt förälskad i Mumin, och hittade dessa plåster. Köpte ett paket till mig själv och ett paket till min älskade systerdotter Julia <3


"Färgsätt Göteborg" del 1

Jag har påbörjat ett projekt som ska heta "färgsätt Göteborg". Anledningen är att jag ska använda mig av projektet till några antagningsprover till skolor jag ska söka in på under hösten.
Det jag provade idag är egentligen bara ett förstadie i vad som komma skall. Men jag vill inte avslöja för mycket innan ni ser vad projektet egentligen ska handla om. Men håll utkik, för i mon eller söndag kommer de riktiga inläggen för projektet!



Pyntade lite i rabatten utanför vårt hyreshus. Stenarna har jag och min systerdotter samlat ihop och målat.



En hög med riktigt härligt pastellfärgade stenar. De ser nästan ut som en hög med påskägg ;D
Dessa ligger också i rabatten intill huset.



Syrrans söta lilla hund, Alice, fick posera jämte stenhögen, haha!


Fröt till projektet såddes när jag satt och målade just dessa stenar. Men fler bilder, och en utförlig beskrivning på projektet kommer under helgen. Så ha tålamod, och håll utkik ;)


Voodoo-docka

Jag och Bea var ute och shoppade lite idag. Och efter att vi varit inne på Coop och handlat fika fick jag syn på en sån där leksaksmaskin man lägger en peng i så får man en leksak.
För 10:- fick jag denna uuuuuurgulliga voodoo killen, och jag är helt käääääär :) Ska försöka göra några egna, får väl se hur det blir med det ;)



Jag fick den gulligaste av dem :)



Han har till och med en liten mantel :)




Virkad trasmatta

Efter ca 20 timmar slit och med ömma händer är den äntligen klar. Jag har virkat en trasmatta, till mitt sovrum :) Mönstret kommer från boken "Galen i garn".



Bara att riva tyger tog mig 1,5 timme.. Här har jag rivit från ett rött tyg med vita och gröna löv på. Ett par gardiner jag fick av mamma, som hon skulle kasta.



Och ett ljusgrått tyg som jag också fått av mamma :)



Man virkar mattan i en cirkel.



Jag har inte hunnit lägga mattan i press ännu.





En personlig matta till mitt sovrum :)
Tur att man är lite envis, annars hade jag aldrig gjort färdigt denna mattan. Jag har märken i händerna efter virknålen och det känns som fingrarna ska trilla av. Jag använde mig av virknål nummer 8 istället för nummer 10 som mönstret angav. Och efter 10 timmar ville jag ge upp, men fortsatte 10 till ;) Nu virkade jag inte allt i ett streck, utan det är uppdelat på tre dagar.
 
MÅSTE MEDGE ATT JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV :)







Virkat armband

Ut boken "galen i garn" hittade jag ett mönster på ett armband virkat i mormors rutor.





En knapp och en ögla för att stänga armbandet.



Använde samma garn som till necessären i föregående inlägg.



Virkad necessär

I boken "galen i garn" hittade jag ett mönster på en necessär som är enkel att göra. Jag tog lite garner som jag hade hemma (de som jag tidigare använt till bläckfisken och blommorna, från Stoff & Stil).



Lila och rosa, looooove :)
En ögla är virkad på locket så man kan stänga med en knapp.



Lite läppglans och grejer får plats i den :)



Boken köpte jag från www.adlibris.se och i den finns massa skoj att göra :)






Självporträtt

Självporträtt är inte riktigt min starka sida. Har aldrig egentligen målat av ansikten. I torsdags fick vi i alla fall uppfiften att måla av oss själva. Med penna, papper och en spegel.



Den här gjorde jag först, i blyerts. Jag ser ut som Kristina från Utvandrarna, haha!



Sedan provade jag med brun krita. Men jag var nog inte riktigt rättvis mot mig själv då jag lade på ca 30 år på min ålder :P
Båda bilderna är målade i A2 format.

Jag ska träna lite mer på den här uppgiften, kanske försöka måla av någon annan, för man har en tendens att se väldigt allvarlig ut när man tittar på sig själv i spegeln, och sen är man oftast inte rättvis mot sig själv.


Virkad skelett: brud & brudgum

Det här är nog det sötaste jag virkat :) Ur boken "virka läskigt söta figurer" finns "skelett:brud & brudgum" att virka.



Tills döden skiljer dem åt



Svårighetsgrad: Lätt
Tog lite restgarner jag hade hemma. De ljusgråa partierna ska egentligen vara vita, men jag tog det jag hade. Slöjan på bruden är inte virkad, utan till den skulle man ha en bit tyll, men jag tog en liten påse jag fått smycken i en gång och klippte sönder.
Roliga att göra, och enkla om man är nybörjare :)