Nyrenoverade sovrummet

Det tog fler dagar än jag räknade med att bli klar med sovrummet, eftersom jag hittade nya saker att måla hela tiden ;) I fredags blev det äntligen klart, då målades det sista, och färgburkar rensades ut ur lägenheten och jag kunde städa bort allt slipdamm :)
 
 
Tavelhyllorna målades vita, och lådorna/hyllorna min bror gjort (som för ett tag sedan målats svarta) målades om i vitaste vitt, med Beckers aqua lackfärg blank. Även tavelramarna målades.
 
 
Min målarhörna hamnade precis jämte fönstret, så har jag en ljus och fin plats att måla på :) Bänken framför målarstaflit fick jag av min bror för ett tag sedan, den målade jag också i vitt, och den är perfekt att gömma färgtuber och målerigrejer i :)
Jag och mamma var på IKEA och köpte lite grejer, bland annat en ny, fin, vit rullgardin till fönstret.
 
 
Många hyllor som jag ännu inte fyllt med grejer, men det kommer ;)
Istället för att ha en stol där jag samlar kläder på (som tidigare) så hängde jag upp krokar på väggen. Jag målade den i vitt (var rostrfi innan) och slipade lite på den för att få en lite gammal finish på den.
 
Jag är supernöjd med mitt nya sovrum, och det var värt allt slit. Och tack söta Bea som hjälpt mig med målning och matlagning ;) Puss på dig <3
 
 
 

Enklaste sänggaveln

I ett par dagar har jag fixat och målat i sovrummet, som ska få en total makeover.
Så nu när allt målades i vitaste vitt så såg sängen lite tråkig ut :( Jag har länge funderat på att jag vill ha en sänggavel, men inte fått tummen ur att hitta eller göra nån. Så nu var det äntligen på tiden! Men eftersom jag varken har körkort eller bil så blir det svårt att hämta material från något byggvaruhus (de flesta gör sänggavlar av spånskiva), så fick jag ta vad jag hade hemma :)
Jag byggde en stomme 120x97 cm, av flyttkartonger. 5 stycket tejpades ihop och måttades efter lagom mått till min säng, och blev en lagom tjocklek. Sedan vadderade jag den övre halvan av kartongen, det som kommer synas uppifrån (hade inte mer hemma) och täckte sedan med tyg. Allt fästes lite enkelt med tejp :)
 
 
Tyget köpte jag på IKEA för ett tag sedan för bara 19:- per meter.
 
 
5 lager papp och vaddering gav stommen en lagom tjocklek.
 
 
Som ni ser är inte baksidan så vacker, men det gör ingenting, den ligger mot väggen. Maskeringstejp var det som fäste bäst mot vadd, tyg och papp :)
Stommen står på golvet, mot väggen och sängen är bara skjuten intill den :)
Jag är supernöjd, och fick en "ny säng" med grejer jag hade hemma :D
 

Scary amigurumis, nr 2

Här kommer nästa figur från materialsatsen "Scary amigurumis" från Panduro :)
 
 
Här har vi punkaren :)
 
 
Han ser lite galen ut. Som hattmakaren kanske? Fast utan hatt ;)
 
 

Scary amigurumis

Köpte ett virk-kit från Panduro, "Scary amigurumis", ett set med material för 5 olika, skrämmande amigurumis. Det jag gillar med dessa set är att man får med allt man behöver för att göra just de fem som materialsatsen innehåller, men att man sen kan göra egna i valfria färger med garner man har hemma :)
 
 
Tycker att den första figuren jag virkade är slående lik flickan i Familjen Adams ;)
 
 
Man får med nyckelringar som man kan fästa på dessa figurer. Men jag vet inte än vad jag ska ha dem till, så vi får väl se vad det blir av dem ;)
 
 

Gais-halsduk

I julklapp skulle min svåger Johan få en halsduk. Men i all julstress hann jag inte få färdigt den. Jag knöt istället ett armband med Gais färger och lade i en liten ask med en lapp där det stod att tomtens nissar inte hunnit färdigt med julklappen, men att den kommer.
Och nu.... Äntligen är den klar :)
 
 
Halsduken är lite mer än 2,5 meter. Jag virkade fasta maskor i yttre maskbåge varje varv för att få den randig.
Hoppas du gillar den Johan, och att du kommer ha stor användning för den :)
 
 
Halsduken kommer passa bra med mössan Johan fick i födelsedagspresent :)
Kanske önska du dig tumvantar nästa år? Så har du ett helt set :D
 
 

Kort

Till Mollys present (gårdagens inlägg) så gjorde jag också ett personligt kort.
 
 
Det är roligt att göra personliga kort. Förhoppningsvis kommer hon att spara dem, precis som jag gjort med kort från när jag var liten. Det är så roligt att läsa igenom dem ibland :)
 
 

Virkad babyfilt

Kära, älskade Fia och Martin fick en liten Molly på annandagen. Och självklart skulle jag virka något till detta underverk. En filt blev det, men jisses vilken tid det tog att göra den, puh! Det tog ca 30 timmar att göra denna, men det var det värt :)
 
 
 
 
Garnet köpte jag från Klädkällaren för ett tag sedan. Filten är gjord i fasta maskor. Runt filten virkade jag med fasta maskor ett varv och smygmaskor ett varv. Som avslutning virkade jag ett hjärta som jag sydde på i ena hörnet.
Jag har inte gått efter nåt mönster, utan gjort lite som jag vill efter hand :)
 
 
Molly verkade trivas med sin nya filt :)
 
 
Fia och lilla Molly <3
 
 
Molly sov gott hos mig nästan under hela besöket :) Och dagen till ära hade Fia satt på henne skorna jag virkade till dem för ett tag sedan :)