Virkade Converse till bebis

En kompis till mig från jobbet beställde ett par virkade bebisskor av mig. Jag blev riktigt nöjd med dessa, då jag gjorde ett converse-märke av filt att sy på. Enligt mönstret skulle man virka en stjärna på skorna, men jag tyckte inte det blev så snyggt, så jag köpte filt på Panduro och klippte till själv.
 
 
 
 
 
Mönstret till skorna har mamma klippt ut ur en tidning åt mig :) Skorna passar barn, 0-3 månader. Tar gärna beställningar om någon är intresserade av likadana, i samma färg eller valfri färg. 250:-/paret.
 
 
 
 

Ful bänkskiva blir som ny :)

I mitt kök har jag två små snuttar av en vit bänkskiva. Skivor, som av utseendet att dömma, nog har suttit där ett tag. Kanterna är slitna, och någon tidigare hyresgäst har skurit direkt på skivan så den är full av repor. Tanken var att dessa skulle bytas ut till nya, fina bänkskivor, men hyresvärden satte stopp för det då skivorna är limmade under kaklet. Vi skulle alltså varit tvugna att ta loss den nedre raden av kakel för att få loss skivorna :/
Jag har länge klurat och funderat på vad jag ska göra åt eländet! Men jag fick en idé ;) Köpte självhäftande kontaktpapper  på K-Rauta och klistrade på. Kanske inte håller för alltid, men då är det bara att göra om.
 
Såhär såg det alltså ut från början. Bilden är inte så bra, så man ser inte hur repig och ful skivan är.
 
 
Skivan ser ny och fräsch ut! Dock ångrar jag kanske lite valet av färg på kontaktpappret. Men de är inte så dyra, så jag kan snart ändra om och välja en ny färg ;)
Passade samtidigt på att pryda kaklet med svart kontaktpapper, så passar det bra med de svarta möblerna i köket ;)
 
 

Neonmössa nummer två :)

När jag gjort klart min svågers mössa (tidigare inlägg) fick jag garn över. Tyckte lite synd om min söta syster Carina som inte har nån mössa jag virkat än. Så jag gjorde en till henne i matchande färger ;)
 
 
Eftersom jag vet att Carina gillar lite tuffare mössor gjorde jag denna till henne :)
 
 
Baggy-modell på mössan :)
 
 
Se så fina de blev i sina mössor, hihi :)
 
 

Virkad mössa i neonfärger

Min svåger Patrik samlar på fula mössor. I julklapp förra året virkade jag en mössa till honom, dock blev den inte så ful som jag väntat mig. Så detta året tog jag i ordentligt!! Modell med öronlappar och flätor i neongarner från Panduro ;)
 
 
 
Glad som ett barn blev Patrik när han fick denna mössan :)
 

Fina julklappar

Lägg ner lite omtanke i presenterna ni ger bort. Halva nöjet ligger i inslagningen, så lägg ner lite extra tid på just den :) Jag lärde mig att slå in fina paket när jag jobbade på Maries önskedröm i Alvesta, tack vare Marie tycker jag det är jättekul att göra fina paket att ge bort :)
 
 
Istället för julblomma pysslade jag ihop denna till syster Joanna, från mig och mamma :) Ljuset är från Partylite, svart orkide. Runt ljuset fäste jag en bit spets och ett sidenband. Dessa fäster man lätt med en knappnål på baksidan. Men knipsa av en del av nålen med en avbitare, så är det lättare att få dit den. Hjärtanhänget i metall fäste man lätt på spetsen.
Ljuset ställde jag på ett ljusfat och dekorerade med sisal, kanelstänger och nötter.
 
 
Till mormor i julklapp gjorde jag denna. Ett batteridrivet pelarljus från Partylite, i en glasvas fylld med sisal. Runt glaset satte jag en självhäftande spets jag köpt på G-kås. Ovanpå den knöt jag två band, ett vitt och ett i guld. I ena bandet fäste jag en metallplatta med texten "hugs & kisses".
Ljuset är batteridrivet och går på timer, så hon behöver bara ställa fram den så tänds den varje kväll :)
 
Hoppas ni alla får en underbar jul med mycket god mat och gott sällskap!
GOD JUL

Min julgran

Detta året satte jag upp min julgran okristligt tidigt! Redan i början av december prydde den ett av hörnen i köket :) Fördelen är att jag har hunnit njuta av den, och hunnit göra lite eget pynt i den. Såhär dan före dopparedan tänkte jag att ni skulle få se hur fin den blev :)
 
 
Snöflingor gjorda av papper. Man köper en materialsats från Panduro som innehåller allt man behöver för att göra dessa. Lite pyssligt, men roligt :)
 
 
Av ett av mina halsband gjorde jag dessa fina hängen. Halsbandet använde jag aldrig, så det fick nytt liv! Jag knippsade av delar från halsbandet som jag ville använda, fäste lite fiskelina som ögla och knöt rosetter på dem.
 
 
Bilden uppe till vänster, en stjärna i papper. Jag tog mönstrat papper, fäste kortändarna med lite tejp så jag fick en ögla. Lade ihop tre av dem och fäste med klips i mitten.
Julgranskulorna i papp, de andra två bilderna, gjorde jag också av pappersremsor. 6 remsor behövs för en kula. Ta en bit ståltråd, bilda en ögla i början, trä på en pärla följt av kortändarna av de 6 remsorna. Trä sedan i botten av remsorna och dra upp dem tills de bildar en boll. Trä på ytterligare en pärla och böj ståltråden så pärlan sitter kvar på plats.
 
 
Dessa plastprismor köpte jag på IKEAs mellandagsrea förra året. Jag gillade inte de blå rosetterna på, så jag klippte bort dem och knöt dit rött sidenband istället :)
 
 
Istället för stjärna på toppen av min gran har jag en rosett. Jag hade ett jätefint vitt band hemma med silverdetaljer. Jag knöt en rosett och fäste ståltråd på mitten, så jag sedan kunde tvinna fast dem i granen.
Om man lägger lite extra tid på julklapparna man slår in blir det en fin detalj under granen. Jag älskar att slå in paket och gör alla olika :)
 
 
Tomtarna från Living & Room står fint framför granen :)
 
 

Fler julkort

Här kommer några fler julkort jag inte fick med igår :)
 
 
Jag målade av Living & Rooms tomte som jag har stående under granen. På lite tjockare papper målade jag bara med svart akrylfärg spädd med vatten.
 
 
På insidan av korten stämplade jag lite fina jul-saker. Stämplarna köpte jag billigt på G-kås. För att ge mottagaren en liten överraskning kan man lägga i lite glittrig konfetti i kortet som dalar ner i knäet när den öppnar kortet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det sista jag gjorde var att försegla kuverten med lack. På G-kås sålde de lack med veke i, väldigt smidigt. Men lite pyssligt är det allt, för det droppar ganska mycket från lack-pinnen, så man får vara snabb! Första gången jag gjort detta så jag är nöjd :)
 
 

Julkort

Detta året valde jag att göra mina egna julkort och skicka ut :) Det tog sin lilla tid, tre kvällar satt jag innan jag var färdig, men jösses vad kul det var!
 
 
 
Ängeln kommer från ett utklippsark från Panduro, papprerna är från Panduro och G-kås. Klips och filtblomma från G-kås.
 
 
 
 
 
Allt till korten kommer från Panduro och G-kås. För att få mönstrad kant kan man köpa en speciell sax, jag köpte min på Ö&B. Man buter ut bladen på den när man vill byta mönster. Billig var den också, 60:- har jag för mig att den kostade :)
 
 
Det var inte jättelätt att klippa med denna, man får använda båda händerna. Men slutresultatet blir väldigt bra :)
 
 
 
 

Pepparkakshus, muminhuset

Igår bakade jag och Ronja pepparkakshus. Inte vilket pepparkakshus som helst, utan muminhuset :) det tog några timmar och många glas vin innan det var klart. Lite skevt, lite ömtåligt men ack så fint. Vi har lagt blod, svett och tårar i detta hus :)


Babystrumpor

Idag hade vi en överrasknings baby-shower för vår söta vän Fia som ska ha en knuff i slutet på året. Vi hade med oss massa fika och presenter till henne :) jag valde att göra små babystrumpor, enligt ett mönster jag hittade på nätet. Glömt vad hemsidan hette nu, men återkommer med det :)


Virkade handledsvärmare

Nu när vintern äntligen kommit får man se till att klä sig ordentligt. Jag älskar att ha på mig handledsvärmare, så jag gjorde ett par svarta till mig (eftersom jag glömt mina andra hos min syster Joanna).
Jag gjorde en enkel modell, virkade en avlång fyrkant, och sydde sedan ihop den med ett hål för tummen. För att de skulle bli lite elastiska virkade jag i yttre maskbåge på alla varven.
 
 
Gjorde en lite längre modell än jag gjort tidigare. (43 maskor lång med virknål nr 4)
 
 
För att göra ett snyggare avslut gjorde jag en vågig kant. Då gjorde jag såhär:
i en maska, virka en fast maska och en halvstolpe och en fast maska. Hoppa sedan över en maska i handledsvärmaren med en luftmaska. Sedan upprepar man hela varvet runt.
 
 
Och så gjorde jag två likadana :)
 
Varma och goa att ha på sig i kylan. Och är det extra kallt kan jag ha vantar ovanför dessa :D
 
 
 

Första advent

Igår var det äntligen 1:a advent :)
Självklart hade jag pyntat ihop en adventsljusstake :)
 
 
Ljusfat och ljus kommer från Partylite. Sisal, äpplen, svampar och sisal kommer från Blomsterlandet. Snören och papper från Panduro och 
Ge-kås :)
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla hade en trevlig första advent :)