Halloween

Ikväll vankas det Halloweenfest, och självklart ska jag och syrran Joanna närvara, till 100%. Vi har alltid älskat Halloween, och sedan jag flyttade hemifrån för 7 år sedan har vi alltid haft egna fester. Mitt största nöje är att pynta lägenheten. Ett år hade vi festen hemma hos Joanna, då pyntade vi HEEELA hennes lägenhet. I badrummet skruvade vi ur glödlamporna så ingen skulle kunna tända när de behövde gå på toa, utan istället stod en silvrig kandilaber med svarta ljus och flackade i duschen. Runt hela duschgolvet hade vi laggt löv vi varit ute och plockat. Lite överallt placerade vi ut dessa höstlöv, och jag plockade även en bukett med vissna blommor som vi ställde i en vas på ett bord i vardagsrummet. Jämte hennes balkongdörr hängde jag upp ett spöke som jag gjort av ett vitt lakan och en kudde, ett rep hade jag bundit precis vid kudden så spöket såg hängt ut. Vi hängde spöket i taket, så varje gång någon öppnade och stängde dörren svajade spöket. Vi köpte spindelväv, sådan som säljs i alla butiker till Halloween och klädde in allt, soffor, tavlor, bord, stolar, bänkar,ja ALLT. På vissa ställen tryckte vi även dit höstlöv i spindelväven. I hela lägenheten fanns tända ljus, inga lampor skulle tändas. Lagom till när alla skulle komma hade vi köpt en spök-cd som spelade upp massa olika skrämmande ljud. Alla gäster som kom var också tvugna att klä ut sig, annars blev de inte insläppta.

Ikväll är det dock inte jag som håller i festen, utan Joannas bäste vän Johanna. Igår kväll var jag, Joanna och hennes kille Johan ute och handlade våra utklädningskläder. Joanna och Johan köpte djävulskläder, och jag köpte en blodig sjuksköterskedräkt. Min dräkt var lite för liten i ärmarna, så igår kväll satt jag och sydde om den lite, så nu ska den sitta som en smäck. Ska senare lägga in bilder så ni får se hur snygga vi är ;)

Eftersom jag aldrig varit hos Johanna tidigare ville jag inte komma tomhänt, så jag fixade ett litet paket.



När jag gick i gymnasiet praktiserade jag i en presentbutik som ligger i Alvesta, butiken heter "Maries önskedröm". Marie som ägde butiken lärde mig att slå in alldeles underbart fina paket, hennes butik var känd för just dessa paket, och jag har tagit tillvara på mina kunskaper ;) Jag har alltid cellofanpapper hemma ifall några paket behöver slås in. Jag fixade fram en liten lykta i form av ett spöke, tog några härliga doftljus från Partylite som jag hadde hemma, gjorde en platta av papp och mönstrat grått papper och slog in. Hämtade lite mörkblått snöre nere från Sabina och skrev ett kort med calligrafi-penna för att få det att se extra lyxigt ut. Jag slog in allt i cellofan och knöt snöret runt. Tyckte det blev ett ganska fint paket, och roligare att ge än en flaska vin när man kommer dit.

Hoppas alla får en trevlig Halloween (vet att det inte är förrän måndag, men de flesta firar den i helgen ändå).


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0