Göteborgs kulturkalas

Nu är Göteborgs kulturkalas i full gång. Gatorna riktigt spritter av liv, ljudet av gatumusikanter blandas med sorlet från folket. Hela stan brinner av liv och det finns något för alla. Det bästa av allt är att nästan allt är gratis, alla spelningar och uppträdanden sker utomhus. Så för oss studenter (och ALLA andra såklart) finns det massor att göra. I Metro kan man följa schemat dag för dag, så man inte missar något :)
Idag i skolan hade vi introduktion inför kommande kurser och lokaler, och under rasten bläddrade vi i just Metro och fick se att Röhsska museet har en utställning som heter Cocktail. Där kan man se kläder från bla. Dior, Chanel, Yves Saint Laurent och Balenciaga som finns i deras samling. Vi såg även att det fanns en pysselverkstad efter Cocktail visningen där man kunde göra sina egna tårt-och kakfat, och det tog inte lång stund förrän jag och min klasskamrat Malin hakade på den iden :) Fyllda av förväntan traskade vi dit, minst en halvtimme för tidigt, och tur var väl det, för vi var inte de enda som ville vara med på det. 5 minuter efter utsatt tid var salen full av folk, och alla ville göra sina personliga fat. Det som fanns att tillgå var tallrikar i olika storlekar, äggkoppar, muggar, glas, limpistoler, stenar och pärlor, små sidenrosor, färger, servetter, papper och lack. En trevlig ledare kom in och visade oss lite olika exempel på hur man kunde göra, sedan fick fantasin sköta resten. Folk blev som tokiga och ryckte och slet i allt, jag och Malin var otroligt glada att vi kommit i tid och fått både platser och material, för när sakerna tog slut så var det slut. Många som kom för sent fick vända i dörren.
Lagom till start slängde ledaren på en skiva med Dolly Parton, musiken dånade ut över lokalen där alla pysselgalna människor satt och gjorde om gammalt till nytt.
Behöver jag ens säga att mitt kakfat har rosa inslag? ;)



Två vita och gråa tallrikar med en vit äggkopp i mitten, dekorerad med servetter fastsatta och lackade med lack.



Det var lite pilligt att klippa ut blommorna ur servetterna, men skam den som ger sig :)



Klippte ut små kakor från servetter och lackade fast.

Lite annorlunda sysselsättning, och vi hade nog inte kommit på att göra detta själva, men kul var det. Har redan börjat spåna på hur fint det hade varit om man hade köpt fräckt porslin, typ svart, och gjort samma sak :) Vi får väl se vad som händer.





Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0